Renatai P. gali tekti daugiau „padirbėti“ – už vertimąsi prostitucija Vilniaus miesto pirmos apylinkės teismo teisėja Irma Randakevičienė administracinį teisės pažeidimą padariusiai merginai ketvirtadienį skyrė 500 Lt baudą.

Į teismo posėdį mergina neatvyko, nors apie jo vietą ir laiką pažeidėjai buvo pranešęs administracinio teisės pažeidimo protokolą surašęs Vilniaus VPK Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus specialistas.

Kaip teismui nurodė policijos pareigūnai, sausio 13-ąją buvo nuspręsta paskambinti merginai, kuri savo teikiamas paslaugas reklamavo viename internetiniame skelbimų portale. Atsiliepusi mergina, kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo Renata P., paaiškino, kad lytinę aistrą gali patenkinti už 150 Lt.

Renata P. aistros ir glamonių ištroškusiam policininkui pasiūlė atvažiuoti prie vieno Giedraičių gatvės namo ir paskambinti telefonu – esą tik tada ji nurodys konkretų adresą. Kai klientu apsimetęs policininkas buvo vietoje, mergina pasiūlė užeiti į jos butą. Tiesa, vyriškiu nepasitikėjo – pareikalavo pinigus sumokėti iš anksto.

Tada pareigūnas ištraukė ne pinigus, o savo tarnybinį pažymėjimą – Renata P. buvo pristatyta į policijos komisariatą.

Dėl vertimosi prostitucija mergina prisipažino ir aiškino, jog gailisi, kad yra priversta rinktis tokį kelią. Tačiau, kaip paaiškėjo, prieš kelerius metus ji jau buvo bausta dėl seksualinių paslaugų teikimo.