"Marijampolės įvykiai mane šiek tiek suneramino, griežčiau pasakius - pakankamai rimtai", - penktadienį per spaudos konferenciją sakė R.Palaitis.

Ministras teigė komentuoti daugiau negalintis, kadangi vyksta ikiteisminis tyrimas.

"Mane šitie įvykiai suneramino pakankamai stipriai. Po prokurorų komentarų galėsiu pakomentuoti daugiau. (...) Nemanau, kad tai paprastas chuliganizmas", - kalbėjo R.Palaitis.

Marijampolės prokurorai penktadienį aptarė šį įvykį, tačiau Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros vadovas Rimas Bradūnas BNS sakė negalintis atskleisti nusikaltimo turinio.

"Ypatingas įvykis turbūt tuo, kad ne kiekvieną dieną septynios mašinos mieste dega. (...) Tyrimas pradėtas, ir neabejotinai tai - tyčiniai padegimai. Asmenys, padarę veiką ar veikas, nustatinėjami", - BNS sakė R.Bradūnas.

Prokuroras negalėjo pasakyti, kada tyrimas galėtų būti baigtas.

"Pakankamai sunku prognozuoti, kadangi pradinė tyrimo stadija, atlikti pradiniai veiksmai, ir pats intensyvumas yra ieškant ar nustatinėjant veikas padariusius asmenis", - sakė jis.

Penktadienio naktį per valandą Marijampolėje sudegė septyni automobiliai, informuoja ugniagesiai.

Jų teigimu, automobiliai buvo padegti tyčia.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, maždaug nuo vidurnakčio iki 1 val. automobiliai degė Kosmonautų, Balsupių, Vytauto, A.Brazaičio ir Draugystės gatvėse.