Alytaus apskrities policija praneša, kad praėjusių metų gruodžio 13-osios vakarą kelyje Valkininkų geležinkelio stotis – Daugai- Alytus 28-ajame kilometre ne tarnybos metu uniformuotas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Miesto policijos nuovados tyrėjas R. Simanavičius neblaivus vairavo automobilį ir sukėlė eismo įvykį, kuriame buvo sužalotų žmonių.

Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksas įpareigoja policijos pareigūną ne tarnybos metu elgtis pagal visuotinai priimtas elgesio normas ir savo elgesiu, drausme, kultūra stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, visada prisiminti, kad pagal jo elgesį sprendžiama apie visą policiją ir jos pareigūnus. Kodeksas taip pat įpareigoja pareigūną tvarkyti gyvenimą taip, kad nenukentėtų tarnybos interesai ir policijos pareigūno reputacija.

R. Simanavičiaus veiksmai turėjo neigiamos įtakos policijos sistemos įvaizdžiui ir prieštarauja Policijos pareigūnų etikos kodekse įtvirtintoms nuostatoms. Jis neprisidėjo prie policijos pareigūnų autoriteto stiprinimo bei policijos pareigūnų atsakomybės jausmo puoselėjimo. Šie R. Simanavičiaus veiksmai akivaizdžiai nesuderinami su teisėtais visuomenės lūkesčiais, kuri tikisi iš policijos pareigūnų nepriekaištingo elgesio ir pavyzdingos reputacijos.

Atsižvelgiant į šias aplinkybes, priimtas sprendimas Alytaus Miesto policijos nuovados tyrėją R. Simanavičių už pareigūno vardo pažeminimą atleisti iš vidaus tarnybos.