Kaip BNS sakė S.Nėries vidurinės mokyklos direktorius Vladislovas Janiūnas, pareigūnai ne tik išaiškino nepilnamečius nusikaltėlius, bet ir surado pavogtą kompiuterinę įrangą, kurios vertė - apie 15 tūkst. litų.

"Mūsų mokyklos kulinarės kartu su moksleiviais iškepė tortą su padėkos užrašu nusikaltimo tyrėjų grupei: vyriausiajam tyrėjui Vaidotui Norkui, tyrėjams Olegui Novikovui ir Raimundui Cvilikui", - sakė jis.

Kovo pradžioje S.Nėries mokyklą apiplėšę 16 metų R.V., T.V., M.G. ir 14 metų paauglė I.V. buvo išaiškinti po pusantros savaitės.

Vienas įtariamųjų yra šios mokyklos, kiti - Aušros gimnazijos bei Kauno suaugusiųjų mokymo centro moksleiviai. Šiuo metu minėti jaunuoliai suimti dviem mėnesiams.

Nepilnamečiai įtariami kovo pradžioje apiplėšę Aukštaičių gatvėje esančią mokyklą.

Pasak pareigūnų, naktį į mokyklos duris pasibeldusi paauglė prašė įsileisti vidun. Moksleivė teigė buvusi apiplėšta ir prašė iškviesti policiją.

Sargui atidarius duris, vidun įsiveržė keli paaugliai, kurie pagyvenusį vyrą puolė spardyti ir daužyti, paskui surišo lipniomis juostomis bei laidais. 63 metų vyrui buvo sulaužytas skruostikaulis, išmušti priekiniai dantys, sumuštos kitos kūno vietos.

Nepilnamečiai iš raštinės seifo pavogė 400 litų, įvairius dokumentus, o iš informatikos kabineto išnešė kelių kompiuterių procesorius, spausdintuvą, skaitytuvą ir monitorių.

Gaujos pavogti daiktai buvo rasti netoli mokyklos esančiame negyvenamame bute, kuriame nepilnamečiai susitikdavo ir leisdavo laisvalaikį.

Už minėtą nusikaltimą jiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pareigūnų teigimu, suimti moksleiviai yra iš normalių šeimų, vienam iš įtariamųjų dar prieš pat nusikaltimą tėvai buvo nupirkę kompiuterį.