Teismui nusprendus H. Daktarą toliau laikyti Lukiškėse, valstybei teks mokėti ir už jo išlaikymą, nors labai sunkiais nusikaltimais įtariamas kaunietis siūlėsi sutaupyti valstybės pinigus – esą paleidus į laisvę nereikėtų jo maitinti kalėjime. Be to, H. Daktaras teigė, kad mokėtų ir mokesčius valstybei, nes laisvėje susirastų darbą.

„Tai būtų stebuklas, fantastika“, – H. Daktaras dar antradienį teisme abejojo, ar išsipildys tokia jo svajonė.

H. Daktarui suėmimo terminą gruodžio 2-osios nutartimi trims mėnesiams pratęsė Vilniaus apygardos teismas, tačiau įtariamasis manė, kad ši teismo nutartis yra neteisėta ir apeliacine tvarka prašė ją panaikinti.

Skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Kęstutis Jucys ketvirtadienį paskelbė, kad H. Daktarui pagrįstai skirtas suėmimas.

H. Daktarui suėmimo terminas yra pratęstas iki kovo 4-osios, nes esą jis yra įtariamas labai sunkiais nusikaltimais, gali pasislėpti nuo pareigūnų ir teismo, daryti poveikį liudytojams ar nukentėjusiesiems.

Ikiteisminis tyrimas H. Daktaro byloje baigtas jau rugsėjo 28-ąją, tačiau iki šiol vyksta susipažinimas su bylos medžiaga, todėl ji nėra perduota į teismą. Manoma, kad bylą teismas gaus jau šį mėnesį.

Tačiau, pasak ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro Zdislavo Tuliševskio, tai – ne visi nusikaltimai, kuriais įtariamas H. Daktaras – dar vienas ikiteisminis tyrimas yra atskirtas, jame aiškinamasi, kur laisvėje gali būti paslėpti ginklai, sprogmenys ir netgi nužudytųjų lavonai.

DELFI primena, kad H. Daktarui pareikšti galutiniai įtarimai dėl 19 nusikalstamų veikų.
Be H. Daktaro įtarimai yra pareikšti dar 14 asmenų. Dar 6 asmenims ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dėl jų mirties, o keliems – dėl senaties.

Pareigūnų įtarimuose nurodyta, kad H. Daktaras su savo bendrais 1993-2000 metais subūrė ir vadovavo nusikalstamai grupuotei, kurios nariai reketavo ir plėšė verslininkus bei žudė gaujai nepalankius asmenis. Grupuotė laisvai disponavo šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis.

Nustatyta, kad grupuotė palaikė ryšius su Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Latvijos nusikalstamo pasaulio atstovais. Grupuotės vadeiva yra laikomas ir šiuo metu teisiamas H. Daktaro labai artimas bičiulis Egidijus Abarius (Goga), kuris tvarkė gaujos piniginį fondą – į jį nusikaltimus darantys asmenys turėjo mokėti po 10 proc. nuo gauto „pelno“.