Vėlų trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai ties Varėnos rajono Šumo kaimu, apie 3 kilometrus nuo sienos su Baltarusija, aptiko du automobilius. Žmonių juose nebuvo.

Pažliugusiame lauke buvo įklimpęs "Volkswagen Multivan", šalia stovėjo "Nissan Sunny".

Pastarojoje mašinoje aptikta viena dėžė su 500 pakelių cigarečių "Tri Korolia".

Apieškodami aplinkines vietoves, VSAT pareigūnai netrukus apie 100 metrų nuo automobilių užklupo šešių asmenų grupę su nešuliais, einančią nuo sienos su Baltarusija automobilių link.

Pastebėję besiartinančius pareigūnus ir metę nešulius, jie mėgino sprukti.

Pasak VSAT, stabdydamas bėglius pasienietis iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą. Po jų visi šeši asmenys sustojo ir buvo sulaikyti. Visi sulaikytieji yra Varėnos rajono gyventojai.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji nešėsi dvylika dėžių su rusiškomis kontrabandinėmis cigaretėmis "Saint George". Iš viso rasta 6500 pakelių kontrabandininkų dažniausiai gabenamų cigarečių.

VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai aiškinasi, kur ir kaip kontrabandiniai rūkalai pateko į Lietuvą.

Pirminiais duomenimis, cigarečių krovinys buvo pergabentas ties Varėnos rajono Katros kaimu, pelkėtoje ir labai klampioje vietovėje.

Cigaretės ir automobiliai saugomi VSAT Varėnos rinktinėje. Apie kontrabandos ir asmenų sulaikymą Varėnos pasieniečiai pranešė Baltarusijos pasienio kariuomenės Lydos būriui, apie tarnybinio ginklo panaudojimą informavo Varėnos rajono apylinkės prokuratūrą.

Tyrimą atlieka VSAT Varėnos rinktinės Ikiteisminio tyrimo poskyrio pareigūnai.

Šiemet VSAT pareigūnai visame Lietuvos pasienyje jau sulaikė daugiau nei 550 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.

Beveik 370 tūkstančių pakelių šios rūšies kontrabandos sulaikyta prie sienos su Rusijos Kaliningrado sritimi.

100 tūkstančių pakelių rūkalų sulaikė pasienyje su Latvija dirbantys pareigūnai, 80 tūkstančių - su Baltarusija.