Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo.

Pasak aštuoniasdešimt šešerių metų močiutės, viskas įvyko sekmadienio vakare bendrojo globos namų tualeto moterų kabinoje. Septyniasdešimt penkerių metų senukas ja užklupo sėdinčią ant klozeto. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, smurtas prieš nukentėjusiąją nenaudotas. Kad ji sutiko santykiauti geranoriškai, per apklausą tvirtino ir įtariamasis.

Globos namų direktorė vakar bendrauti su “Kauno diena” atsisakė. Redakcijos žiniomis, skandalas iškilo viešumon, kai močiutė pasipasakojo apie gyvenimo šioje senelių prieglaudoje “subtilybes” jos aplankyti atėjusiai dukrai. Pastaroji pareikalavo, jog policija iškeltų baudžiamąją bylą. Buvo apie tai močiutė pasipasakojusi ir globos namų direktorei, kai ši pirmadienio rytą lankė senukus ir klausinėjo, kaip šie praleido savaitgalį.

Skandalui iškilus viešumon, paaiškėjo, kad seksualiniu prievartavimu įtariamas senukas - tolimais sovietiniais laikais teistas už chuliganizmą, ir kad ši problema - ne vienintelė, kurią jis kelia globos namų taisyklėms prieštaraujančiu savo elgesiu: vienam prieglaudos gyventojui yra “pamušęs” akį, ne kartą nutvertas neblaivus, senutės skundėsi, kad atiminėja iš jų pinigus.

Senukui pareikštas įtarimas dėl seksualinio prievartavimo. Pasak ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, ši byla turi perspektyvą pasiekti teismą.

Įtariamajam seksualiai pasinaudojus devintą dešimtį įpusėjusia likimo drauge gresia areštas nuo penkiolikos iki devyniasdešimties parų arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Kaip vakar “Kauno dienai” teigta Čekiškės seniūnijoje, neseniai pasikeitė šios senelių prieglaudos vadovė: naujasis savininkas - Vokietijos pilietis privertė senąją vedėją išeiti iš darbo. “Per tuos dešimt metų, kai egzistuoja šie senelių globos namai, nieko panašaus negirdėjome, tačiau dabar nesiryžtame tvirtinti, kad nieko panašaus ir nebuvę - gal tik neiškilo viešumon”, - dalijosi savo įtarimais seniūnijos darbuotojai.