Kariai atvyko aptarnauti keturių NATO naikintuvų "F-16", kurie nuo pirmadienio dislokuoti Zoknių oro uoste netoli Šiaulių ir patruliuos Baltijos šalių oro erdvę.

Manoma, kad incidentas įvyko iš chuliganiškų paskatų. Iš nukentėjusiųjų, kurių amžius - 24-eri ir 50 metų, nieko nepagrobta.

Dėl sumušimo kariai kreipėsi į miesto gydymo įstaigas. Vienam nukentėjusių buvo susiūta prakirsta galvos oda, kitas atsipirko mėlynėmis.

Suteikus pagalbą, abu nukentėjusieji nusiųsti gydytis ambulatoriškai.

Užpuolikai kol kas nenustatyti, tačiau manoma, kad tai greta viešbučio esančio daugiabučio namo gyventojai. Įvykis tiriamas.

Policijos pareigūnų teigimu, nuo šiol tose vietose, kur gyvena NATO kariškiai, bus sustiprintas patruliavimas. Atitinkamų veiksmų NATO kariškių apsaugai žada imtis ir karo policijos pareigūnai.

Lietuvos kariuomenės vadovybės atstovė spaudai Danguolė Bičkauskienė BNS sakė, kad kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis pasiteiraus Šiaulių mero, ar NATO kariams yra pakankamai saugu gyventi Šiauliuose, ar juos reikėtų perkelti į karinį dalinį.

Artimiausias Lietuvos karinis dalinys yra Radviliškyje.

D.Bičkauskienės teigimu, du sumušti logistai jaučiasi normaliai, "kiek tik galima jaustis šioje situacijoje".

Anot D.Bičkauskienės, policija pažadėjo sustiprinti patruliavimą, tačiau bus galvojama apie galimybę į apsaugą įtraukti ir karo policiją.