Vilniaus miesto pirmos apylinkės teismo teisėja Irma Randakevičienė paskelbė, kad M. Agafonovą pripažįsta kaltu dėl pasikėsinimo pagrobti kontrolieriaus turtą ir skyrė vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. Kol nuosprendis įsiteisės, nuteistasis paleistas į laisvę.

Bylos duomenimis, M. Agafonovas gruodžio 26-ąją, apie 16 val., buvo sulaikytas važiuojantis 53-iuoju maršrutiniu autobusu be bilieto. Kai jį kontrolierius nusivedė į tarnybinį mikroautobusą „Keleivių kontrolė“ ir pildė administracinio teisės pažeidimo protokolą, vyras paėmė ir už savo striukės užsikišo ant lentynos buvusią jo kuprinę.

M. Agafonovui pasprukti nepavyko, nes mikroautobuso durys buvo užrakintos. Be to, pamatęs sprunkantį „zuikį“ kontrolierius jį stvėrė už striukės ir sulaikė.

„Kas buvo kuprinėje, nemačiau ir nežinojau, tačiau ją norėdamas pavogti, tikėjausi, kad joje bus kažkas vertingo, ką būčiau vėliau pardavęs, – teisme kalbėjo „zuikis“. – Kuprinę norėjau pavogti, nes tuo metu man buvo narkotinė abstinencija ir labai reikėjo pinigų narkotikams“.

Kaip pareigūnams nurodė nukentėjusiuoju pripažintas kontrolierius, jo kuprinėje buvo sumuštinis, tarnybinė magnetinė kortelė, segtuvas, rašymo priemonė, vardinis antspaudas, elektroninių bilietų tikrinimo aparato akumuliatorius ir administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Skirdamas bausmę M. Agafonovui teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis padarė apysunkį nusikaltimą, į tai, kad nusikaltimas nutrūko pasikėsinimo stadijoje, tyčinis, į ketinto pagrobti turto vertę, į atsakomybę lengvinančią aplinkybę, į jo asmenybę: nevedęs, nedirba, pragyvenimo šaltinio neturi, vartoja narkotikus, septynis kartus teistas, paleistas iš įkalinimo įstaigos vasario mėn., išvadų iš ankstesnių teistumų nepadarė.

„Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, M. Agafonovui skirtina reali laisvės atėmimo bausmė. Į bausmės laiką įskaitytinas laikinajame sulaikyme išbūtas laikas, t.y. dvi paros. Iki tol, kol įsiteisės teismo nuosprendis, M. Agafonovui skirti kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti“, – paskelbė teisėja.