Sekretorė atidarė paketą, kuriame buvo vaizdajuostė, šios stoties naujienų laidos Tg4 direktoriaus Emilio Fede (Emilijo Fedės) kabinete. Įvykus sprogimui, nesunkiai apdegusi, bet ištikta šoko moteris buvo nuvežta į ligoninę, pranešė ši televizijos stotis. Vėliau E.Fede pasirodė per televiziją ir patvirtino įvykus sprogdinimą.

Milano pakraštyje įvykęs sprogimas dar labiau padidino įtampą šalyje, kuri imasi griežtų priemonių užtikrinti saugumą prieš penktadienį prasidėsiantį Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimą Genujoje.

"Rete 4" yra viena trijų nacionalinių televizijos stočių, priklausančių S.Berlusconi koncernui "Mediaset". Anksčiau trečiadienį Milane buvo įvykdytas kitas išpuolis, kurio metu į įdarbinimo agentūrą buvo mestas padegamasis benzino užtaisas.

Milanas yra maždaug už 140 kilometrų į šiaurę nuo Genujos uostamiesčio, kuriame penktadienį prasidės tris dienas vyksiantis septynių galingiausių pramonės šalių ir Rusijos viršūnių susitikimas. Policija ir kariuomenė Genujoje surengė didžiulę operaciją saugumui užtikrinti.

Pirmadienį Genujos policijos nuovadoje taip pat sprogo pasiuntinio atneštas paketas su užtaisu, sužeisdamas vieną policininką.