Kardomajame arešte taip pat yra 40 metų ukrainietis, kurį policijos atstovas pavadinimo galimu Britanijos "kriminalinių tinklų didžiausiu protu" ir gaujos organizatoriumi". Jo pavardė neskelbiama.

Ukrainiečiai buvo sulaikyti Kings Laine Anglijos rytuose, taip pat Škotijos Aberdino mieste, žuvies konservų gamykloje, praneša penktadienį BBC Ukrainos tarnyba. Ypač daug sezoninių nelegalių darbininkų iš Ukrainos buvo fermose, pažymi šaltinis.

Policijos inspektorius, tiriantis grupuotės veiklą, pranešė, kad gaujos vadeivos ukrainiečio ir jo bendrų, padėjusių plėtoti nelegalų verslą, sulaikymo operacija buvo viena iš didžiausių kada nors surengtų Didžiojoje Britanijoje. Joje dalyvavo daugiau kaip šimtas policijos tarnautojų.

Pasak pareigūno, visi darbininkai imigrantai gyvena sunkiomis sąlygomis, dirba 15 valandų per parą, gauna menką darbo užmokestį.

Tačiau šios nusikalstamos grupuotės organizatoriams tai labai pelningas verslas, pažymėjo policijos atstovas.

Areštuotasis ukrainietis susikūrė sau labai ištaigingas gyvenimo sąlygas. Jis turėjo savo sodybą gerame rajone, kelis brangius automobilius. Be to, per reidą šioje sodyboje konfiskuota didelė suma pinigų ir draudžiamas turėti ginklas.

Sulaikytasis grupuotės lyderis kaltinamas gavęs pajamų iš nusikalstamos veiklos, pinigų plovimo ir talkinimo nelegaliai migracijai.

Pasak policijos inspektoriaus, už kiekvieną šių nusikaltimų galima skirti iki 14 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nelegalių darbininkų migrantų byla buvo tiriama 8 mėnesius. Tyrimą paspartino 20 išeivių iš Kinijos, kurie rinko austres Morkombo įlankoje, žūtis. Tada pavyko išaiškinti visą tinklą, per kurį buvo tiekiami nelegalūs darbininkai įmonėms, perdirbančioms žuvis ir jūros produktus.