Į Adutiškio kelio postą Baltarusijos piliečiai A. M. ir A. S. atvyko automobiliu Volkswagen Passat. Muitinės pareigūnams baltarusiai tvirtino nevežantys jokių prekių.

Tačiau patikrinimo metu muitinės kinologų šuo Loras pajuto vieną iš keleivių turint narkotikų. Detaliai patikrinę minėtą keleivį, muitinės pareigūnai, jo striukės kišenėje, polietileniniame maišelyje rado į popierių suvyniotus 200 gr. narkotinės medžiagos – amfetamino. Pas vairuotoją taip pat rasta apie 1 gr. amfetamino.

Baltarusiai tvirtino nežinoję gabenantys narkotikus ir manę, jog tai stimuliatorius raumenų augimui stiprinti. Pasak pažeidėjų, minėtus „stimuliatorius“ jie atgabenę iš Baltarusijos, tačiau Lietuvoje neradę pirkėjų, vežėsi juos atgal.

Narkotikai ir automobilis sulaikyti. Dviems paroms sulaikyti ir abu Baltarusijos piliečiai.

Narkotikus aptikti padėjęs šuo – Labradoro retriveris Loras, vos prieš keletą mėnesių, gruodį, pasižymėjo Smėlynės kelio poste aptikęs 300 tūkst. psichotropinės medžiagos – rohypnolio siuntą. Tai buvo didžiausia pernai sulaikyta psichotropinių medžiagų siunta Lietuvoje, užsienio juodojoje rinkoje galinti kainuoti net iki 4 mln. eurų.

Per pastaruosius šešetą metų Loras jau šeštą kartą pasižymi sulaikant narkotines bei psichotropines medžiagas.