Z. R. 2010 m. birželio 13-osios vakare girtavo savo namuose su buvusiu vyru, sugyventiniu ir sūnumi. Apie 20 val. sugyventinis išėjo į kitą kambarį miegoti, o kaltinamoji dar pasiliko. Po kurio laiko Z. R. nuėjo pas sugyventinį paprašyti cigarečių. Šiam pasakius, kad cigarečių neturi ir liepus atstoti nuo jo, Z. R. supykusi metė į gulintį sugyventinį kirvį. Kirvis pataikė nukentėjusiajam į galvą – prakirto jam kaktą, dėl to lūžo kairysis smilkinkaulis ir kairysis skruostikaulis, išsiliejo kraujas virš kietojo galvos smegenų dangalo.

Kaltinamoji Z. R. visiškai pripažino savo kaltę ir paaiškino, kad tuo metu buvo neblaivi, blaivi šio nusikaltimo nebūtų padariusi. Teigė, kad su sugyventiniu susitaikė, su juo gyvena iki šiol.

Nuosprendyje teismas konstatavo, kad kaltinamoji Z. R. padarė labai sunkų tyčinį nusikaltimą, už kurį numatyta tik laisvės atėmimo bausmė. Teisėjų kolegija, skirdama mažesnę bausmę negu baudžiamojo įstatymo sankcijoje numatytas bausmės vidurkis, atsižvelgė į tai, kad nukentėjusysis su kaltinamąja susitaikė, tebegyvena kartu, nukentėjusysis prašė neskirti Z. R. laisvės atėmimo bausmės.

Teismas iš Z. R. priteisė Panevėžio teritorinei ligonių kasai 2459,81 lito už nukentėjusiajam suteiktas gydymo paslaugas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas sunkiai sužalojo ar susargdino savo artimą giminaitį ar šeimos narį baudžiamas laisvės atėmimu nuo 2 iki 12 metų.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.