Traukiniu iš Rygos į Lietuvą atgabentas jūrinis konteineris, muitinės pareigūnų buvo sulaikytas 10.35 val. Vilniuje, Vaidotų geležinkelio poste.
Pareigūnams kilo įtarimas, kad dalis iš Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) atplukdytų prekių (jos buvo skirtos vienai Vilniuje registruotai įmonei, užsiimančiai ūkinių prekių mažmenine prekyba) pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Sulaikyta 10371 vnt. įvairių plataus vartojimo prekių. Tarp jų – apie 4 tūkst. mobiliųjų telefonų pakrovėjų, maždaug 500 automobilinių ksenoninių lempų, beveik 4 tūkst. kepuraičių, pažymėtų „Spider man“, „Bakugan“, „Disney Toys Story“ prekiniais ženklais. Taip pat sulaikyta „Versace“, „Lacoste“, „Calvin Klein“ tualetinio vandens ir dezodorantų, automobilinių garsiakalbių, usb atmintinių, vaikiškų skėčių, video žaidimų ir t.t.

Bendra sulaikytų plataus vartojimo prekių vertė – 176 tūkst. 729 Lt. Apie šios siuntos sulaikymą informuoti prekių ženklų savininkų įgaliotieji atstovai.

Pagal Intelektinės nuosavybės apsaugos įstatymą, į Lietuvą draudžiama įvežti arba išvežti bei gabenti tranzitu prekes, pagamintas pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.Maždaug prieš mėnesį, spalio 28 d., MKT pareigūnai Vaidotų geležinkelio postо padalinyje, Vilniuje, taip pat sulaikė jūrinį konteinerį iš JAE, kuriame aptiko apie 12-13 tonų žinomų gamintojų kvepalų kontrabandą. Įtariama, kad šie kvepalai irgi gali būti pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.