Tačiau nepaisant to, kad vagysčių atvejų užregistruojama šiek tiek mažiau, vidutinis vagystės nuostolis kasmet auga. 2008 metais vidutinė „Lietuvos draudimo“ kompensuota vagystės žala siekė 3000 litų, 2009 metais – 4000 litų.

Daugiau nuostolių vidutiniškai patiria nuosavuose namuose gyvenantys žmonės, kuriuos aplanko vagišiai, nei tie, kurie gyvena butuose. Iš butų vidutiniškai 2010 metais pavagiama daiktų už 3925 litus, tuo tarpu vidutinis vagystės iš namo nuostolis – 5010 litų.

„Dažniausiai vagių grobiu tampa vaizdo ir garso aparatūra, kompiuteriai, mobilūs, o pastaruoju metu ir madingi išmanieji telefonai. Nereikia nė sakyti, kad vagių džiaugsmas – grynieji pinigai arba banko kortelės, šalia kurių dažniausiai būna padėta elektroninės bankininkystės slaptažodžių kortelė ar generatorius su užrašytais kodais. Iš nuosavų namų pavagiamo turto vertė didesnė, nes paprastai namuose gyvenantys žmonės turi sukaupę daugiau brangaus turto arba ten jo daugiau telpa”, – sako „Lietuvos draudimo“ Gyventojų draudimo skyriaus vadovas Andrius Gimbickas.

Draudikai kaip išskirtinį atvejį nurodo šiemet įvykusią vagystę, kai vagys gurmanai iš vieno draudėjo išnešė daugelį metų kauptą brangaus vyno kolekciją.