Kulkos pataikė į pilvo sritį bei šlaunį. Nukentėjusysis nugabentas į Jonavos centrinės ligoninės reanimacijos skyrių. Jo būklė buvo kritiška. Naktį R. Vitkevičių medikai operavo.

Kaip BNS sakė gydytojas reanimatologas Janis Zinkus, šiuo metu vyriškio būklė yra sunki, tačiau stabili. Jis ir toliau gydomas reanimacijos skyriuje.

Šeštadienio vakarą į Kauno gatvę Apsaugos policijos ekipažas nuvyko pagal Jonavos policijos komisariato budėtojo nurodymą, mat į budėtojų dalį skambinę žmonės informavo, jog Kauno gatvėje su peiliu praeiviams grasina neblaivus vyriškis.

Atvykus pareigūnams ir paliepus mesti peilį, R. Vitkevičius nepakluso. Po kelių nesėkmingų bandymų vyrą sulaikyti, policininkas iššovė įspėjamąjį šūvį į orą, tačiau R. Vitkevičius ir toliau švaistėsi peiliu.

Antrasis šūvis kliudė vyro koją, tačiau vyras ir toliau elgėsi itin agresyviai ir peiliu puolė policijos pareigūnus. Tada pareigūnas iššovė trečiąjį kartą ir šį kartą kulka kliudė pilvą. R. Vitkevičius anksčiau yra gydęsis Žiegždrių psichiatrinėje ligoninėje.