Kiti du panevėžiečiai paaugliai - 13 metų Modestas Ramanauskas ir 15-metis Edgaras Pučkis gydomi Vilniaus universitetinės vaikų ligoninės reanimacijos skyriuje.

Paaugliai patyrė sunkias galvos traumas, daugybinius kūno sumušimus. Vienam jų lūžo šlaunikaulis. Jis ligoninėje buvo operuotas.

Prie "Mazda 626" vairo sėdėjęs H.Vilbrantas pavojingame kelio ruože daugiau nei dvigubai viršijo leistiną greitį. Posūkyje važiuodamas įkalnėn, jis vietoj leistinų 50 važiavo 135 kilometrų per valandą. Ties tokia padala buvo įstrigusi spidometro rodyklė, kai į įvykio vietą atskubėjo pareigūnai.

Matyti, kad automobilis stabdomas pasisuko ir nučiuožęs nuo kelio šonu trenkėsi į medį. Smūgio pusėje buvęs vairuotojas ir keleivis žuvo vietoje. Kitoje pusėje sėdėję vaikinai buvo sužeisti. Žuvusiesiems ištraukti iš sulamdytos mašinos prireikė ugniagesių pagalbos.

Žinoma, kad H.Vilbrantas su keliais moksleiviais palapinėje stovyklavo prie Pakaso ežero (Ignalinos r.).

"Lietuvos ryto" žiniomis, vadovas, išvažiuodamas su paaugliais ilsėtis, kartu planavo ir padirbėti. Jie norėjo užsidirbti pinigų, skindami braškes pas ūkininką.

Kitoje avarijoje smarkiai nukentėjęs 21 metų vilnietis Martynas Krukis jau kelias dienas neatgauna sąmonės Panevėžio ligoninėje. Jis patyrė sunkią galvos traumą.

M.Krukio vairuojamas motociklas atsitrenkė į savaeigę žoliapjovę. Su vaikinu važiavusi vilnietė studentė Olga Jakovuch atsipirko nubrozdintomis rankomis ir kojomis.

Ši nelaimė įvyko Vadoklių kaime (Panevėžio r.). Ten būrelis jaunų vilniečių nuvažiavo pailsėti pas vieno jų močiutę. Vietinės parduotuvės darbuotoja juokavo, kad atvykėliai poilsiautojai kaimo parduotuvėje išpirko visą vienos rūšies vyną.

Nuvažiavę prie arti Vadoklių esančio Juodžio ežero, jaunuoliai maudėsi ir kaitinosi saulėje. Tuo metu į ežero pakrantę motociklu atvažiavo ir vietinis gyventojas Vidmantas Ramaškevičius.

M.Krukis vadokliečio paprašė paskolinti motociklą. Šis neprieštaravo. Manė, kad vaikinas apsuks kelis ratus pievoje ir grąžins motociklą. Tačiau įsilinksminęs M.Krukis pasisodino draugę ir dingo iš akių. Važiuodamas svetimu motociklu, vaikinas trenkėsi į savaeigę žoliapjovę.

Kitą dieną po įvykio į Vadoklius nuvykę kelių policijos pareigūnai įsitikino, kad draugo nelaimė poilsiautojų nepamokė. Jiems teko nubausti tos pačios grupės poilsiautoją Indrę Kulakauskaitę. Ji po miestelį važinėjosi draugės automobiliu, neturėdama vairuotojo pažymėjimo.