"Pavojaus signalas įsijungė apie 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku. Gaisras prasidėjo automobilių denyje, veikiausiai automobilyje arba (vilkiko) priekaboje", - Švedijos pakrančių sargybos daliniame pietvakariniuose uostamiesčiuose Hioganese ir Miolėje vadovaujantis Stellanas Esonas Skeppargaardas sakė naujienų agentūrai AFP.

Švedijos ugniagesiai buvo nuleisti iš sraigtasparnio į jūrų transporto bendrovės DFDS keltą "Pearl of Scandinavia". Gelbėtojai iš pradžių ketino evakuoti apie 490 keleivių bei 150 įgulos narių.

"Tačiau galiausiai to neprireikė", - nurodė S.E.Skeppargaardas, pridūręs, kad gaisras "regis, užgesintas".

Keltas, kuris per šią gelbėjimo operaciją buvo išmetęs inkarą netoli Hioganeso, šiuo metu vėl plaukia į Kopenhagą, pridūrė pareigūnas.

Praėjusį mėnesį su Lietuvos vėliava plaukiojančiame DFDS kelte "Lisco Gloria", plaukusiame iš Vokietijos uostamiesčio Kylio į Klaipėda, įvyko sprogimas ir didelis gaisras, kuris buvo užgesintas tik praėjus daugiau nei 30 valandų.

Visi 249 tame laive buvę žmonės buvo evakuoti, o kai kuriems suteikta pagalba dėl apsinuodijimo dūmais, tačiau sunkiai nukentėjusių nebuvo.