Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų balandžio 16 d. vakare Panevėžyje besimokanti 18-metė biržietė A. Č., kaip įtariama, sukurstė kartu su ja gėrusius savo draugus nuvykti į Joniškėlį pamokyti sesers draugą. Nuo alkoholio apsvaigę jaunuoliai nutarė, kad reikia apsiginkluoti: vienas pasiėmė medžioklinį, kitas pasigalando virtuvinį peilį, neužmiršo ir dujų balionėlio. Taip pat jie suplanavo, kas ką darys egzekucijos metu, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Panevėžietis L. K. sutiko automobiliu nugabenti egzekucijos vykdytojus iš Panevėžio į Joniškėlį. Keršto akciją sumaniusios merginos sesers draugas, pakviestas pasikalbėti į sutartą vietą prie vieno pastato G. Petkevičaitės-Bitės gatvėje, buvo užpultas ir sunkiai sužalotas.

Egzekutoriai, papurškę aukai į veidą dujų, mušė, spardė ir badė peiliais.
„Už neteisėtą keršto egzekuciją jaunuoliams teks atsakyti baudžiamąja tvarka. Tokio jaunų žmonių smurto išpuolio, kaip ir jo organizavimo, negalima pateisinti jokiais motyvais. Sunkų sveikatos sutrikdymą patyręs jaunas žmogus išgyveno tik todėl, kad jam buvo suteikta skubi medikų pagalba“, - teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Pasak prokuroro, kaltinamieji veikė kaip bendrininkų grupė ir buvo apsvaigę nuo alkoholio – šios aplinkybės sunkina baudžiamąją atsakomybę.

Įtariamosioms A. Č. ir E. K. paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, V. L. – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, M. J., I. M., L. K.– rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.