Pirmadienį popiet VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai viename Šiaulių miesto kieme patikrino įtartiną, įtariama, vogtą automobilį „Volkswagen Caddy“.

Pasieniečiai apžiūrėjo šią mašiną vokiškais numeriais ir netruko išsiaiškinti, kad 2008 m. laidos automobilis praėjusį penktadienį buvo pavogtas Vokietijoje.

VSAT pareigūnai liko pasaloje. Po kelių valandų laukimo ir stebėjimo pasieniečiai sulaukė transporto priemonės „savininko“. Stebimas Šiaulių rinktinės operatyvininkų į kiemą įsuko automobilis. Iš jo išlipęs vyras, kaip vėliau paaiškėjo, 25 metų šiaulietis, nuėjo prie vogto „Volkswagen Caddy“, į jį įsėdo ir ketino išvažiuoti.

To laukę du VSAT operatyvininkai prišoko prie transporto priemonės. Pasieniečiai parodė tarnybinius pažymėjimus, prisistatė VSAT pareigūnais ir nurodė vyrui atidaryti automobilio dureles. Įtariamasis nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams ir atbuline eiga mėgino sprukti. Pasieniečiai buvo pasirengę tokiam manevrui - bėgliui kelią tarnybiniu automobiliu iškart užtvėrė dar vienas Šiaulių rinktinės operatyvininkas.

Supratęs, kad ištrūkti nepavyks, šiaulietis iššoko iš mašinos norėdamas bėgti, bet čia pat pateko į VSAT pareigūnų rankas. Jis dar pabandė įnirtingai priešintis, bet buvo sutramdytas pasieniečiams panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir surakinus antrankiais.

Po apklausos Šiaulių rinktinėje vyrą VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. VSAT pareigūnų žiniomis, įtariamasis yra patekęs ne tik į Lietuvos, bet ir Italijos teisėsaugininkų akiratį.