Neseniai viename garsiausių Italijos kalnų kurortų Merane profesionalūs plėšikai iš Lietuvos įvykdė ginkluotą išpuolį centrinėje gatvėje ir įvarė baimės vietos gyventojams. Viskas vyko tarsi filme - ir žaibiškai banditų įvykdytas apiplėšimas, ir valandą trukusios policijos gaudynės greitkelyje Meranas-Bolonija.

Juvelyrikos dirbinių ir laikrodžių salonas "Auron" yra įsikūręs centrinėje Alpių kurorto gatvėje. Apie 19 valandą salono savininkas Alberto Malinverno išgirdo skambutį ir pats atidarė šarvuotas parduotuvės duris. Į saloną įžengęs vyriškis iškart mediniu kuolu užrėmė duris, o paskui išsitraukė pistoletą ir nukreipė jį į apstulbusį savininką.

„Tos 30 sekundžių truko amžinybę“, - vėliau pasakojo italas. Juvelyras tvirtino, kad banditai elgėsi užtikrintai, kaip tikri profesionalai: "Jie atrodė labai savimi pasitikintys, net neužsidengė kaukėmis veidų."

Apiplėšę parduotuvę nusikaltėliai žaibiškai pasišalino, o pabandžiusį juos vytis salono savininką sustabdė keliais įspėjamaisiais šūviais į orą. Gretimame skersgatvyje banditų laukė automobilis „Audi”, prie kurio vairo sėdėjo jų bendrininkas. Merano ir Bolcano miestų karabinierių korpusas po kelių minučių metė jungtines pajėgas – prasidėjo plataus masto gaudynių operacija. Bėglius pavyko sučiupti po valandą trukusio persekiojimo šalutiniame kalnų kelyje. Nusikaltėlius blokavo dešimt karabinierių ir policijos ekipažų. Patikrinus sulaikytųjų dokumentus , paaiškėjo, kad tai Lietuvos piliečiai 21 metų M.M., 22 metų M.S, 23 metų R.M. ir 32 metų V.P.