Nuteistajam teks praleisti 20 metų už grotų, kol įgys teisę prašyti išankstinio lygtinio paleidimo, praneša Didžiosios Britanijos televizijos kanalas „Sky News“.

Antradienį, skelbdamas nuosprendį, teisėjas Davidas Michaelas Beanas pastebėjo, kad jam ne dažnai tenka matyti karališkosios šeimos atstovą ant teisiamųjų suolo. Vis dėlto, Didžiojoje Britanijoje įstatymas yra visiems lygus, todėl net ir Saudo Arabijos princas bus nubaustas įvertinus padaryto nusikaltimo sunkumą.

Teisėjas atkreipė dėmesį į tironišką kaltinamojo prigimtį, kuris siekė dominuoti ir siekė beatodairiško tarno paklusnumo akivaizdžiai piktnaudžiaudamas savo valdžia.

S. Al Saudas, užbaigdamas savo kelionę po pasaulį, 2009 m. gruodžio mėn. atvyko į Londoną. Iki tol karališkosios šeimos atstovas ir jo bendrakeleivis lankėsi Paryžiuje, Milane, Makareše ir Maldyvuose. Manoma, kad, planuodama savo kelionės maršrutą, pora naudojosi „Spartacus International Gay Guide” kelionių vadovu.

Londone S. Al Saudas gyveno tikrą aukštuomenės plevėsos gyvenimą: jis vėlai nubusdavo, po to eidavo apsipirkti, vakare lankydavosi restoranuose, o dieną užbaigdavo naktiniuose klubuose.

Arabų princas mažiausiai du kartus buvo pastebėtas flirtuojantis su barmenu ir lengvo elgesio vyrais.

Teisme tyrėjai teigė, kad princo ir jo tarno santykiai buvo keisti. S. Al Saudas teigė, kad elgėsi su tarnu kaip lygus su lygiu. Vis dėlto, buvo nustatyta, kad lėktuvo bilietus sau princas pirko pirmos klasės, o tarnui – ekonominės klasės. Be to, einant pasivaikščioti, princo tarnas Bandaras Abdulazizas eidavo per du žingsnius atsilikdamas nuo savo šeimininko.

Nuteistasis S. Al Saudas yra Saudo Arabijos karaliaus anūkas pagal motinos liniją, o jo tėvas princas Albertas, kuris dalyvavo teismo posėdyje, yra karaliaus sūnėnas.

Saudo Arabijos princas negyvai sumušė savo tarną