Gyvūnų teises ginančios organizacijos pateikė ieškinį policijai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Australijos cirko „Australian Super Circus Sydney“, įsikūrusio už 500 metrų nuo viešbučio, savininkas Alexanderis Schollis pasakė pareigūnams, kad jo cirkui priklauso dvi kengūros – Skippy ir Sydney, tačiau paneigė, kad vakarėlyje dalyvavusi kengūra buvo iš jo cirko.

„Jie mano, kad tai viena iš mano kengūrų, tačiau taip nėra. Niekada neišnuomočiau savo gyvūnų triukšmingam naktiniam klubui“, – pasakė jis.

„Man pasakė, kad kengūra buvo apsvaiginta „Ecstasy“ tablete ir nugaišo. Tačiau abi mano kengūros gyvos. Aš jiems parodžiau Skippy ir Sydney.“

Pareigūnai pradėjo tyrimą, kai jiems buvo pateiktas skundas asmens, dalyvavusio 30-ojo gimtadienio šventėje, ir kitų, kurie matė vaizdo įrašą, paskelbtą „Facebook“ svetainėje. Viešbutis pateikė pareigūnams viešbučio vaizdo kamerų įrašus.

„Kol kas gyvūno kūno neradome, taip pat neturime įrodymų, kad jis nugaišo“, – pasakė policijos šaltinis.

Viešbučio valdytojas Garretas Marrinanas pasakė, kad budinčiam administratoriui kilo įtarimų, kai apie 23 val. šokių aikštelėje jis pastebėjo sambrūzdį.

„Kol prasibrovėme pro žmonių minią, ir gyvūnas, ir dėžė buvo dingę, – pasakė jis. – Neįsivaizduojame, kaip gyvūnas atsidūrė viešbutyje.“

G. Marrinanas pasakė, kad viešbutis bendradarbiauja su pareigūnais, vykdančiais tyrimą.

„Mus sukrėtė šis incidentas“, – pridūrė jis.

Dublino kovos su žiauriu elgesiu su gyvūnais draugija (DSPCA) pasakė, kad gavo penkis skundus, vieną iš jų pateikė vakarėlio dalyvis.

Pareigūnai pareiškė, kad skundai bus nuodugniai ištirti, o vakarėlio dalyviai, užfiksuoti viešbučio vaizdo kamerų įrašuose, bus apklausti.