Dvidešimtmetis Rokas Venckus buvo suimtas Bangore (Bangor), HMV parduotuvėje, kai mėgino padirbta kredito kortele sumokėti už 600 svarų sterlingų vertės prekes. Manoma, kad padirbtomis arba vogtomis kredito kortelėmis lietuvis atsiskaitė Belfaste, Bangore, Kreigavone (Craigavon) ir Omage (Omagh). Policija teigia, jog R. Venckus atvyko į Šiaurės Airiją nusiteikęs įvykdyti seriją vagysčių.

Lietuviui pateikti keturi kaltinimai dėl mėginimo sukčiauti pateikiant neteisingus asmens duomenis ir keturi kaltinimai dėl pasirengimo įvykdyti vagystes rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais. Pridėjus ir kitus kaltinimus, R. Venckus bus teisiamas dėl 15 kaltinimų.

Teismas atsisakė lietuvį paleisti už užstatą, nes nėra patenkintas kaltinamojo tapatybės nustatymu: R. Venckus nurodė skirtingas gyvenamąsias vietas.

Tyrimo duomenimis, R. Venckaus kaltę įrodo apsaugos kamerų įrašai. „Susisiekus su kredito kortelių bendrove „American Express“ nustatyta, kad panaudotos kredito kortelės buvo padirbtos, – sakė prokuroras Konoras Magvairas (Conor Maguire). – R. Venckų suėmus ir pateikus kaltinimus buvo išplatinta informacija apie jo veikimo būdą ir nustatyta, kad panašių nusikaltimų įvykdyta Omage, Belfaste ir Bangore. Visi jie susiję su „American Express“ kortelėmis.“