„Apie šį įvykį visą informaciją perdavėme ikiteisminiam tyrimui vadovaujančiam prokurorui“, – DELFI patikino Lukiškių kalėjimo administracija.

Kas H. Daktarui parūpino svaigalų, oficialiai nenustatyta, tačiau pareigūnai turi savų versijų, tiesa, dėl įrodymų stokos jomis oficialiai nedrįsta dalintis.

Šaltinių teigimu, dar rugsėjo 23-iąją įkalinimo įstaigos prižiūrėtojams kilo įtarimų, kad H. Daktaras yra neblaivus. Patikrinus jį alkotesteriu, buvo nustatytas lengvas girtumas – 0,6 promilės alkoholio.

Norėdami patvirtinti alkotesterio duomenis, kalėjimo pareigūnai H. Daktarą pristatė pas vietos medikus ir iš jo paėmė kraują. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad kraujyje buvo rastos 0,5 promilės alkoholio.

Už vidaus tvarkos taisyklių pažeidimą H. Daktarui buvo skirta 10 parų arešto bausmė karceryje.

H. Daktaro advokatas Kristupas Ašmys DELFI nekomentavo, kaip jo klientas galėjo apsvaigti kalėjime. „Neblaiviam nuo daug ko galima būti“, – nebuvo linkęs šnekus gynėjas.

„Tai vidaus tvarkos taisyklių pažeidimas, ikiteisminio tyrimo tai neįtakos“, – patikino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

H. Daktaro byloje ikiteisminis tyrimas jau baigtas, šiuo metu įtariamieji susipažįsta su bylos duomenimis.

Iki gruodžio 5-osios suimtam H. Daktarui pareikšti galutiniai įtarimai dėl 19 nusikalstamų veikų.

Be H. Daktaro įtarimai yra pareikšti dar 14 asmenų. Dar 6 asmenims ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dėl jų mirties, o keliems – dėl senaties.

Pareigūnų įtarimuose nurodyta, kad H. Daktaras su savo bendrais 1993-2000 metais subūrė ir vadovavo nusikalstamai grupuotei, kurios nariai reketavo ir plėšė verslininkus bei žudė gaujai nepalankius asmenis. Grupuotė laisvai disponavo šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis.

Nustatyta, kad grupuotė palaikė ryšius su Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Latvijos nusikalstamo pasaulio atstovais. Grupuotės vadeiva yra laikomas ir šiuo metu teisiamas H. Daktaro labai artimas bičiulis Egidijus Abarius (Goga), kuris tvarkė gaujos piniginį fondą – į jį nusikaltimus darantys asmenys turėjo mokėti po 10 proc. nuo gauto “pelno”.