Pratybose, be PAGD pareigūnų, dalyvavo S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro darbuotojai, 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto nariai, Vadovybės apsaugos departamento, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, Lietuvos šaulių sąjungos nariai, Kauno miesto savivaldybės administracijos, Aplinkos ministerijos, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos, Radiacinės saugos centro atstovai, kariai ir medikai.

Iš viso pratybose dalyvavo 305 atstovai iš 19 institucijų ir 200 statistų, kurie imitavo nukentėjusiuosius. Jas taip pat stebėjo 60 stebėtojų ir vertintojų. Į pratybas gelbėtojai atsigabeno daugiau nei 50 įvairiausios technikos priemonių. Tai gaisriniai, gelbėjimo automobiliai, masinio gyventojų švarinimo palapinės ir kita.

Pagal pratybų scenarijų, Kauno sporto halėje vyko tarptautinės krepšinio varžybos, kurias stebėjo ne tik 4 tūkst. žiūrovų, bet ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovas bei aukšto rango užsienio svečiai. Varžybų metu tarptautinė teroristų grupė paskleidė kovinę nuodingąją nervus paralyžiuojančią medžiagą – zariną. Gelbėjimo darbus komplikavo skambutis į Bendrąjį pagalbos centrą. Paskambinęs asmuo prisistatė teroristinės grupės nariu ir perdavė, kad halėje yra padėti nuotoliniu būdu valdomi sprogmenys su radioaktyviosiomis medžiagomis.