Kaip sakė ikiteisminį tyrimą organizuojančios Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Ramunė Stanulytė, įtarimai pažeidus kelių eismo saugumo taisykles ir sukėlus avariją, per kurią žuvo žmonės, bus pateikti Baltarusijos piliečiui Aleksandrui Daškevičiui, gimusiam 1972 metais.

Mikroautobusą vairavęs ir į vilkiką įsirėžęs A.Daškevičius negali būti apklaustas kaip liudininkas, nes tuomet jam tektų duoti parodymus prieš save.

Policijos duomenimis, mikroautobuso vairuotojas įvykio metu buvo blaivus, tačiau galėjo užsnūsti prie vairo.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą avarijos, per kurią žuvo žmogus, kaltininkui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pasak prokurorės, A.Daškevičių, pateikus įtarimus, ketinama paleisti už piniginį užstatą. "Žmogus buvo blaivus, avarija įvyko dėl neatsargumo, laikyti jį suimtą nėra prasmės", - teigė prokurorė.

Avarija Kazlų Rūdos savivaldybės teritorijoje, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, įvyko ketvirtadienį anksti ryte.

A.Daškevičiaus vairuojamas mikroautobusas "VW Transporter" su septyniais keleiviais įsirėžė į kelkraštyje stovėjusio vilkiko priekabą. Dešinysis mikroautobuso šonas tiesiog palindo po vilkiku.

Nelaimės metu žuvo keturi mikroautobusu važiavę baltarusiai, dar trys keleiviai ir vairuotojas dėl įvairių kūno sužalojimų buvo išvežti į Marijampolės miesto ligoninę.

Vienas iš sužalotų keleivių paguldytas į reanimaciją. Kitus tris vyrus, tarp jų ir vairuotoją, medikai po apžiūros paleido.

Ketvirtadienio pavakarę du keleiviai ir vairuotojas buvo apklausti Marijampolės rajono apylinkės prokuratūroje. Į apklausą atvyko ir nemaža grupė Baltarusijos diplomatų.

Penktadienį į Lietuvą ketina atvykti žuvusiųjų artimieji.

Pasak pareigūnų, Gardino srityje gyvenantys vyrai ankstų rytą važiavo į Marijampolės automobilių turgų.