2007 m. balandžio 13-ąją Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pareigūnai kelyje Joniškis – Šiauliai, ties Meškuičių kaimu, sulaikė šio joniškiečio vairuojamą automobilį „Audi A4“. Netrukus išsiaiškinta, kad 2005 m. pagamintas automobilis yra pavogtas Latvijoje ir ieškomas šios šalies teisėsaugininkų.

Tęsdami tyrimą pasieniečiai, kuriems talkino Šiaulių bei Panevėžio policijos pareigūnai, atliko kratų ir poėmių seriją Kupiškyje, Joniškyje ir Panevėžyje.

Į VSAT pareigūnų rankas vienas po kito pateko Latvijoje vogti automobiliai „Mitsubishi Pajero“, „Mercedes Benz CLS“, „Škoda Fabia“, „Peugeot Boxer“, „Saab“, „Honda Accord“, „Mazda 3“ ir „Mazda 6“.

VSAT Šiaulių rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai atliko tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo, realizavimo, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo arba pagrobtojo panaudojimo ir bylą perdavė teismui.

Šiaulių miesto apylinkės teismas pasieniečių sulaikytą 42 metų joniškietį pripažino kaltu dėl neteisėto automobilių „Mitsubishi Pajero“, „Saab“, „Mazda 3“, „Honda Accord“, „Mercedes Benz CLS“ įgijimo, automobilių „Mazda 6“ ir „Škoda Fabia“ įgijimo ir realizavimo, „Audi A4“ įgijimo ir naudojimosi žinant, kad visos transporto priemonės įgytos nusikalstamu būdu.

Vyras taip pat pripažintas kaltu dėl neteisėto naudojimosi kito žmogaus asmens dokumentu.

Joniškio gyventojui teismas skyrė 5 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Teismo nuosprendžio sulaukė ir 43 metų buvusi jo sutuoktinė. Moteris pripažinta kalta dėl nusikalstamu būdu gauto turto – automobilio „Mazda 3“ – naudojimosi, žinant, kad jis yra vogtas. Joniškietė nubausta 7800 Lt bauda.