Tuo tarpu atostogaujantis Utenos policininkas, taip pat būdamas neblaivus, padarė avariją, kurioje sužalota pėsčioji.

Apie 10 val. 30 min. Švenčionių rajone, kelio Švenčionys-Utena 1-ame kilometre neblaivaus Švenčionių rajono policijos komisariato kriminalinės policijos jaunesniojo inspektoriaus 32 metų Virginijaus Lisovskio vairuojamas automobilis "Opel Vectra" išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliais "Volkswagen Golf" bei "Volkswagen Jetta".

Įvykio metu inspektorius V.Lisovskis sužalotas. Dėl kojos kaulo lūžį jis gydosi namuose. Policininko organizme rasta net 3,75 promilės alkoholio.

Antroji avarija įvyko apie 13 val. 10 min. Utenoje. Čia Vyžuonų gatvėje neblaivaus ir atostogaujančio Utenos rajono policijos komisariato savivaldybių policijos inspektoriaus 41 metų Viktoro Žemčiugovo vairuojamas automobilis "Audi 80" užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė pėsčiąją 46 metų E.B.

Eismo įvykio metu nukentėjusi moteris dėl dubens kaulų lūžių bei kitų kūno sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Inspektoriaus V.Žemčiugovo kraujyje rasta 2, 39 promilės alkoholio.

Švenčionių rajono policijos komisariato vadovo Arvydo Siniaus pavedimu kriminalinės policijos jaunesnysis inspektorius V.Lisovskis nušalintas nuo pareigų.

Tarnybiniai patikrinimai dėl minėtų avarijų Utenos ir Švenčionių rajonų policijos komisariatuose bus atlikti per mėnesį. Policijos departamentui gavus patikrinimų išvadas, bus sprendžiamas klausimas dėl V.Lisovskio ir V.Žemčiugovo atleidimo iš tarnybos policijoje.

Panašių atvejų būta ir prieš kelerius metus, kai tuometinis generalinis policijos komisaras Visvaldas Račkauskas nurodė atleisti iš darbo už vairo sėdusius neblaivius policininkus.