Pagėgiai - išskirtinis miestas. Čia žmonės neatvirauja su nepažįstamais - juk jie gali būti persirengę pareigūnai, uostinėjantys, ar neprekiauji nelegaliomis cigaretėmis. Be to, šiame mieste važinėja tiek prabangių automobilių, jog susidaro įspūdis, kad atsidūrei tarp milijonierių. Nuo birželio pabaigos, kai pasieniečiai nušovė kontrabanda įtariamą Joną Klymantą, Pagėgiai gąsčiojasi, įtarinėja ir liguistai reaguoja į menkiausią smulkmeną, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

44 metų vyras žuvo birželio 30-ąją per pasalą Paleičių miške Šilutės rajone. Tada buvo teigta, kad būtent jis pirmasis šovė į pasieniečius ir sužeidė du pareigūnus - Andrių Gaižauską ir Artūrą Žuką.

Pastarasis buvo sužalotas itin smarkiai. Vėliau buvo pateikta versija, kad žuvusysis buvo ne kontrabandininkas, o tik sekė kitą kontrabandininkų grupuotę. Esą jis netyčia užkliuvo už pasaloje esančių pasieniečių kojų ir pradėjo į juos šaudyti.

Kiekvieną naują bylos posūkį pasienio gyventojai narpliojo su tokia aistra, tarsi tai būtų jų pačių gyvybės ar mirties klausimas. Ilgiau pavaikščiojus po Pagėgius, ėmė ryškėti, kad bėdos laukimas - beveik nuolatinė daugumos gyventojų būsena, rašo „Lietuvos rytas“.