Gruodį 53-iąjį gimtadienį švęsiantis H. Daktaras yra suimtas iki rugsėjo 5-osios, todėl ar įtariamajam pratęsti suėmimo terminą, teismas turėtų paskelbti dar šią savaitę.

Anksčiau teismas yra skelbęs, kad į laisvę paleistas H. Daktaras esą galėtų pasislėpti nuo policijos pareigūnų bei teismo, taip pat daryti naujus nusikaltimus bei paveikti liudytojus.

Į teismą H. Daktaras buvo atvežtas į Lukiškių kalėjimo, teismo procesą stebėjo keli artimieji. Tiesa, posėdyje nebuvo leista dalyvauti žurnalistams, nes esą anksčiau tyčia arba ne buvo iškraipyti įtariamojo žodžiai, kuriuos jis pasakė teismo posėdyje.

Policijos departamente ir Generalinėje prokuratūroje tiriama H. Daktaro byla yra sudėtinga ir didelės apimties, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl kelių dešimčių nusikalstamų veikų, kurios buvo įvykdytos nuo 1993 metų, be to, įtariama, kad nusikalstamame susivienijime dalyvavo apie keliasdešimt įtariamųjų.

Byloje yra daug nukentėjusiųjų, liudytojų, su kuriais atliekami nemažai laiko trunkantys procesiniai veiksmai, byloje yra vykdoma kitų nusikalstamo susivienijimo narių paieška, atliekami kiti veiksmai.

DELFI primena, kad H. Daktaras įtariamas labai sunkiais nusikaltimais, įvykdytais 1993-2001 metais. Tarp jų – ir prieštaringai vertinto verslininko Sigito Čiapo nužudymo organizavimu.