Iš jų net 70 kartų Kauno apskrityje, 39 kartus – Alytaus apskrityje, 15 kartų Vilniaus, 14 kartų Šiaulių, 11 kartų Utenos apskrityse. Deja, aukų dėl vėtros išvengti nepavyko, 4 žmonės žuvo. Iš jų du vyrai Varėnos rajone ir dvi moterys Prienų ir Šiaulių rajonuose.

Kaip informuoja PAGD, nemažai Lietuvos pietrytinių rajonų gyventojų buvo likę be elektros energijos, kurios tiekimas iki šiol dar atnaujinamas. Vėjas plėšė namų stogus, nuo žaibo iškrovos užsiliepsnoję degė gyvenamieji ir ūkiniai pastatai.

Gesinti gaisrų ir atlikti gelbėjimo darbų buvo išsiųsta net 517 gaisrinių gelbėjimo ir 17 specialiųjų automobilių.

Vakar ir šiandien Kauno miesto ir rajono, Alytaus, Varėnos, Prienų, Kaišiadorių ir Trakų rajonų savivaldybėse įvyko septyni savivaldybių ekstremalių situacijų komisijų posėdžiai, kuriuose buvo svarstoma, kaip kuo greičiau atstatyti nutrauktą elektros energijos tiekimą gyventojams, pašalinti išverstus medžius ir atlaisvinti kelius. Ekstremalių situacijų komisijų nariai taip pat skaičiavo padarytus nuostolius ir įvertino padarytą žalą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus patiems neliesti ant elektros laidų ar elektros oro linijų atramų užvirtusių medžių, nes jie gali sukelti pavojų gyvybei.

Ugniagesiai gelbėtojai įvykus nelaimei ar prireikus kitos pagalbos yra pasirengę nedelsdami išvykti ir padėti gyventojams, teigiama PAGD pranešime spaudai