Šiaulių policijos budėtojams sekmadienį vakare telefonu buvo pranešta, kad iš vieno K. Korsako gatvės namo kiemo ketina išvažiuoti neblaivus vairuotojas. Netoliese buvę patruliai sustabdė į gatvę išvažiavusį nurodytą automobilį. Informacija pasitvirtino - „Citroen Jumper“ vairavęs 44 metų R. G. buvo neblaivus (1,48 promilės).

Nustačius girtumą vairuotojui buvo liepta išlipti iš automobilio. R. G. šiam nurodymui pakluso, tačiau išlipęs ėmė koneveikti pareigūnus rinktiniais keiksmažodžiais ir priešintis. Jis buvo surakintas antrankiais ir įsodintas į tarnybinį policijos automobilį.

Tada neišlaikė girtutėlės (3,11 promilės) „Citroen“ keleivės nervai – 34 metų A. L. išlipo iš mašinos ir plūsdamasi necenzūriniais žodžiais apspardė tarnybinį automobilį. Įsisiautėjusią moterį patruliai irgi įsodino į savo automobilį. Bet A. L. ir ten nenurimo: apspardė lubas, keletą kartų įspyrė patruliams. Pastarieji pasikvietė į pagalbą kolegų ekipažą, kad porelę būtų galima nuvežti į komisariatą atskirais automobiliais. Moterį teko surakinti dvejais antrankiais – vieni buvo uždėti ant rankų, kiti ant kojų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai. A. L. ir R. G. uždaryti į areštinę.

Sekmadienio naktį, 2.11 val., Plungės rajono policija gavo pranešimą, kad Plateliuose, Ežero gatvėje esančioje kaimo turizmo sodyboje, namelyje, smarkiai triukšmaujama. Atvykus pareigūnams triukšmadariai pasipriešino ir sumušė uniformuotus Prevencijos poskyrio tyrėjus: 26 metų M. B. sumuštas veidas, 39 metų D. V. sumušta galva. Pareigūnai gydomi ambulatoriškai.

Neblaivūs įtariamieji – 41 metų L. T. (0,42 promilės), 35 metų R. D. (1,9 promilės) ir 27 metų M. P. (2 promilės) sulaikyti.

O Kaune, Rimvydo gatvėje, policininkams pasipriešinta apie 11.30 val.

Laiptinėje vyriškis ginčo metu sumušė D. L. (gim. 1982 m.). Į įvykio vietą atvažiavus policijos pareigūnams, neblaivus (2,18 prom. alkoholio) 33 metų R. J. sulaikymo metu pasipriešino ir uniformuotam patruliui V. K. (gim. 1978 m.) įspyrė į koją. Įtariamasis uždarytas į areštinę.