Kaip informavo Policijos departamentas, G. Rasiulis nužudytas penktadienio vakarą apie 21.30 val. netoli savo namų Klevų gatvėje. Manoma, kad į jo visureigį "Jeep Grand Cherokee" buvo paleista prieštankinė granata.

Granata įlėkė pro automobilio šoninį langą ir sprogo atsitrenkusi G. Rasiuliui į pilvą. Įvykio liudytojai pareigūnams pasakojo matę nubėgantį vyrą, tačiau kol kas policija įtariamųjų nenustatė.

Pasak LNK televizijos, prieš nelaimę vyras namo grįžo su šeima. Išleidęs iš mašinos žmoną ir vaikus, jis bandė įvaryti automobilį į garažą. Būtent tuo metu nugriaudėjo sprogimas. Po sprogimo manyta, kad prie visureigio gali būti pritvirtinta daugiau sprogmenų, todėl iškviesti "Aro" greitojo reagavimo rinktinės išminuotojai, pasiruošta gesinti gaisrą. Tačiau daugiau sprogmenų nerasta. Pareigūnai iš įvykio vietos surinko sprogusios rankinės prieštankinės granatos dalis.

G. Rasiuliui buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas bei teismo įpareigojimai. Jis artimai bendravo su buvusios Šiaulių "princų" nusikalstamos grupuotės lyderiu Vladislovu Stanaičiu. Be to, G. Rasiulis kaltintas kito "princų" vadeivos, Vlado Baranausko sumušimu, bet, pritrūkus įrodymų, buvo išteisintas.

Tai jau antrasis nusikaltėlių surengtas sprogimas per mėnesį Šiauliuose. Lapkričio pabaigoje buvo pasikėsinta į kitą policijai žinomą asmenį - Michailą Kočiurovą. Jis atsipirko apysunkiais sužalojimais.