Paieška buvo pradėta šeštadienio vakare, po to, kai vienas išgelbėtas irakietis buvo išvežtas į populiaraus turistinio Turkijos kurorto Marmario ligoninę. Minėtuoju laivu plaukė dešimtys Jordano, Irako ir Afganistano gyventojų.

Muglos provincijos, kuriai priklauso ir Marmaris, gubernatorius naujienų agentūrai "Anatolia" sakė, kad pakrantės apsaugos tarnyba rado tik trylika gelbėjimosi liemenių ir laivo navigacijos prietaisų nuolaužų, tačiau neaptiko nė vieno gyvo žmogaus.

"Savo teritoriniuose vandenyse paiešką ir gelbėjimo operaciją baigėme", - sakė Huseyinas Aksoy (Huseinas Aksojus). Jis pridūrė, kad gelbėjimo darbus pradėjo ir Graikija, kur galėjusių išsigelbėti žmonių ieško laivai bei sraigtasparniai.

"Graikijos pusė sakė, kad jie mus informuos, jeigu ką nors ras", - teigė gubernatorius.

Turkijos pareigūnų manymu, laivas nuskendo už devynių jūrmylių (beveik 17 km) nuo Marmario, tačiau kada įvyko nelaimė ir kiek žmonių plaukė laivu, kol kas nežinoma.

Kaip teigia išgyvenusio irakiečio žodžius cituojanti "Anatolia", laivu plaukė 55 žmonės. Tuo tarpu Marmario gubernatorius Cemalettinas Ozdemiras (Džemaletinas Ozdemiras) naujienų agentūrai sakė, kad žmonių būta apie šešiasdešimties.

Turkija - svarbus prekybos žmonėmis, kurie iš Azijos gabenami į Europą, punktas, o nelegalūs migrantai šalyje sulaikomi kone kasdien.

Sugebėjusieji pasiekti Turkiją migrantai dažniausiai mėgina prasmukti į Graikiją sausuma, taip pat Graikijos ar Italijos link drąsiai leidžiasi jūra. Dažniausiai rizikuojant gyvybe plaukiama techniškai netvarkingais ir nesaugiais laivais.