Buvusiam Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriui A. Š. už piktnaudžiavimą tarnyba bei kurstymą kitą asmenį iššvaistyti jo žinioje buvusį svetimą turtą uždrausta trejus metus dirbti su valstybės tarnyba susijusį darbą ir priteista 50 MGL dydžio bauda. Jis įkalbėjo vienos akcinės bendrovės direktorių iš bendrovės lėšų apmokėti jo automobiliui skirtas detales.

Už valdininko prašymo įvykdymą direktorius nuteistas 65 MGL dydžio bauda ir jam taip pat trejus metus uždrausta dirbti vadovaujantį darbą ne tik valstybinėse, bet ir privačiose įmonėse. Trečiasis kaltinamasis, tos pačios bendrovės vyr. mechanikas, už suklastoto dokumento panaudojimą turės sumokėti 25 MGL dydžio baudą.

Šiuo metu teisme baigiama nagrinėti dar viena analogiška byla, kurioje kartu su tuo pačiu buvusiu valdininku teisiami kitų dviejų uostamiesčio bendrovių direktoriai.

„Ikiteisminis tyrimas dėl kitų galimų nusikalstamų buvusio valstybės tarnautojo veiksmų vyksta toliau, jį atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai“, – sakė tyrimui vadovaujantis ir valstybinį kaltinimą bylose palaikantis Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas.