Policija rado devynių vyrų ir trijų moterų lavonus, užkastus už maždaug 3 km nuo Kankuno, kuriame pastaruoju metu fiksuojama daugiau incidentų, susijusių su Meksikoje vykstančiu karu tarp narkotikų prekeivių kartelių.

Pareigūnai sako, kad lavonų gali būti rasta daugiau.

"Jie mirė uždusę. Jie buvo rasti surištomis rankomis ir kojomis, su kankinimų žymėmis. Bent trims po mirties ant krūtinių buvo išraižyta raidė Z", - sakė Kintanos Roo valstijos administracijos pareigūnas Francisco Aloras.

Raidė Z yra Meksikoje veikiančios narkotikų prekeivių gaujos "Zetas" simbolis. Ši grupuotė anksčiau buvo galingo Meksikos įlankos narkotikų kartelio smogikų būrys.

Anksčiau šį mėnesį policija viename urve netoli Kankuno rado šešis lavonus, ant kurių krūtinių taip pat buvo išraižyta raidė Z.

Meksikos prezidentas Felipe Calderonas 2006 metų pabaigoje pasitelkęs kariuomenę pradėjo didelio masto kovą su narkotikų karteliais. Dėl šio žingsnio suintensyvėjo kovos tarp skirtingų gaujų ir padažnėjo atakų prieš policiją.

Nuo šios kovos pradžios Meksikoje jau žuvo apie 25 tūkst. žmonių. Daugelis jų buvo nukankinti, nukirsdinti arba pakarti ant tiltų.