Šviesoforais reguliuojamoje pervažoje traukinys susidūrė su lengvuoju automobiliu "BMW 520". Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, automobilis "BMV 520", vairuojamas Valdo Steponavičiaus, susidūrė su keleiviniu traukiniu, vykusiu maršrutu Klaipėda - Vilnius. Automobilis bėgiais buvo stumiamas apie 500 metrų.

Įvykio metu žuvo 39 metų automobilio vairuotojas V.Steponavičius ir kartu su juo važiavę 3 keleiviai - 32 metų Rimantas Grenda, 19-metė Eglė Bobinaitė ir 16-metė Erika Aleknaitė. Žuvusiuosius išlaisvino Kėdainių ugniagesiai-gelbėtojai.

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" atstovė spaudai pranešė, kad avarijos vietos apžiūrai sudaryta komisija nustatė, kad pervažos telekontrolės įrenginiai, signalizavimo prietaisai veikė gerai, šviesoforų matomumas, kelio ženklų prieš pervažą įrengimas atitinka instrukcijų ir kelio eismo taisyklių reikalavimus. Avarijos priežastys tiriamos.

Šiemet tai jau ketvirta avarija Lietuvoje, per kurią, susidūrus automobiliui ir traukiniui, žūsta žmonės. Sausio 11 dieną Šalčininkų rajone automobiliui "Mazda 323" susidūrus su keleiviniu traukiniu "Ryga-Lvovas", žuvo 4 automobiliu važiavę žmonės, du iš jų - jauni sutuoktiniai.

Sausio 31 dieną netoli Kazlų Rūdos šilumvežiui susidūrus su lengvuoju automobiliu "Honda Civic", žuvo juo važiavusiosios dvi moterys, dar dvi buvo sužeistos.

Gegužės 9 dieną Kupiškio rajone reguliuojamoje geležinkelio pervažoje šilumvežiui susidūrus su lengvuoju automobiliu "Opel Corsa", du vyrai žuvo iš karto ir dar vienas buvo sunkiai sužeistas.