Paaiškėjo, kad, laukdamas nuosprendžio laisvėje, šis paauglys nužudė dar vieną žmogų ir yra suimtas jau kito labai sunkaus nusikaltimo byloje, rašo „Lietuvos žinios“.

D.Surdokaitė nužudė savo jauniausiojo vaiko tėvą, vos gavusi šaukimą į pirmąjį teismo posėdį dėl jo sužalojimo. Teisėsaugininkai LŽ teisinosi palikę moterį iki teismo laisvėje, nes sužeistasis teigė neturintis jai pretenzijų. Buvusį sugyventinį moteris vėliau nužudė padedama 16-mečio bendrininko. Buvę sugėrovai kaltinami ne tik jį mušę bei spardę į galvą, bet ir ant parkritusio šokinėję. Nužudžius 49 metų Gediminą R. buvo suimta tik D.Surdokaitė. Iki tol reikalų su Temide neturėjęs Šarūnas buvo paliktas laisvėje - motinos globai.

Pernai vasarą Šarūno motina su visais trim sūnumis grįžo į Lietuvą. Mažylio tėvas liko Ispanijoje - buvo įkalintas dėl nesumokėtos baudos už padarytą avariją. Begyvenant užsienyje nuo bendramokslių atsilikęs Šarūnas Lietuvoje buvo priimtas tik į septintą klasę. Tačiau iš vidurinės, kurią lankė, 16-metis turėjo išeiti, kai sumušė trejais metais jaunesnę bendraklasę. Bevalkataudamas jis balandžio pradžioje vėl užmušė žmogų.

Šį kartą auka tapo cigarečių pirkti einantis neįgalus kaimynas. Jį užpuolusioje paauglių, tarp kurių buvo ir mažamečių, gaujoje Šarūnas buvo vyriausias. Cigarečių piemenims nedavęs vyriškis buvo sumuštas bei suspardytas. Po mėnesio jis ligoninėje mirė. Be Šarūno, kurį nuspręsta suimti, kaltinimai dėl neįgaliojo nužudymo pateikti dar dviem paaugliams.