Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimu, pasieniečių operacija galėjo būti dar sėkmingesnė, jei vagys nebūtų patiesę per silpną slėgiui atlaikyti žarną, kuri bandant pumpuoti dyzeliną trūko.

VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai jau anksčiau užfiksavo, kad Biržų rajone neteisėtai yra prisijungta prie magistralinio produktotiekio vamzdyno atšakos Ilukstė - Biržai - Ventspilis.

Šiaulių pasieniečiai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Latvijos, pradėjo operatyvinį tyrimą, aiškindamiesi šio nusikaltimo aplinkybes.

Įtariama, kad vagių būta ypač atsargių - pakloję žarną jie ilgokai lūkuriavo ir nesiryžo siurbti dyzelino.

Praėjusią savaitę Šiaulių rinktinės operatyvininkai nustatė, kad kontrabandininkai prie jau nutiestos žarnos prijungė dar vieną žarną per Nemunėlio upę ir paklojo ją jau Latvijos teritorijoje.

Pareigūnai nusprendė tęsti operaciją ir aiškintis, kurioje produktotiekio vietoje prie jo neteisėtai prisijungta. Tačiau jau trečiadienio vakarą operatyvinio tyrimo metu pradėjo aiškėti, kad ties Dvargalių kaimu gali būti išsilieję naftos produktai.

Ši informacija galutinai pasitvirtino ketvirtadienio rytą, todėl Šiaulių rinktinės operatyvininkai kartu su "Mažeikių naftos" apsaugos darbuotojais pradėjo atkasti žarną.

Netrukus buvo rasta vieta, kur prie produktotiekio prijungta minėta žarna. Tai padaryta prie sienos su Latvija link vedančio kelio nuo Drumšlių kaimo.

VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai nustatė galimą įtariamųjų prisidėjus prie bandymo grobstyti dyzeliną ratą. Vyksta tyrimas. Tyrimą atlieka ir Latvijos pasieniečiai.