Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kurių pagalbos paprašė Izraelio policija, pirmadienį prie vieno banko sulaikė du vilniečius ir išlaisvino pagrobtąjį Izraelio pilietį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto prievartavimo ir neteisėto laisvės atėmimo. Tačiau tikėtina, jog įtariamiesiems inkriminuojami nusikaltimai bus perkvalifikuoti (pavyzdžiui, turto prievartavimas gali būti pakeistas į savavaldžiavimą).

Tokią galimybę patvirtina ir tai, jog Generalinė prokuratūra nusprendė nesikreipti į teismą dėl įtariamųjų suėmimo. Todėl praėjus 48 sulaikymo valandoms jie buvo paleisti. Abiem skirtos švelnios kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir apribojimai bendrauti su tam tikrais asmenimis. Įtariamieji su organizuotu nusikalstamumu nesusiję, iki šiol policijai nebuvo žinomi.

Pagrobėjai smurto nenaudojo, tik grasino susidorojimu ir reikalavo, kad žydo artimieji Izraelyje ir Rusijoje surinktų 57 tūkst. JAV dolerių (160 tūkst. litų) ir pervestų į nurodytą sąskaitą banke.

Tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gintaras Jasaitis DELFI patvirtino, jog įtariamieji su šiuo deimantų pirkliu turėjo verslo reikalų. Jie Afrikoje nupirko deimantų ir perdavė jam, kad Izraelyje būtų pagaminti žiedai. Tas žmogus paskui papuošalus turėjo pelningai parduoti ir atsiskaityti su vilniečiais. Bet taip ir neatsiskaitė. Nepaisant to jis vėl atvyko į Vilnių pas savo pinigų nesulaukiančius vyrus norėdamas aptarti kitus sandėrius.