Avarija įvyko apie 2 val. 53 min. Ukmergės ir P.Žadeikos šviesoforu reguliuojamoje gatvių sankryžoje. Automobiliai susidūrė sankryžos viduryje.

Pasak Vilniaus kelių policijos pareigūnų, Policijos departamento Kelių policijos tarnybos Eskortavimo tarnybos policininko 21 metų Modesto Kulikausko vairuojamas automobilis "Honda Legend" susidūrė su automobiliu "VW Jetta", kurį vairavo Molėtų rajono Žiūrų kaimo gyventojas 27 metų Saulius Grigas.

Automobilio "Honda Legend" vairuotojas važiavo tiesiai, o automobilio "VW Jetta" - suko į kairę. Nuo smūgio automobilis "VW Jetta" atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą. Įvykio metu nukentėjęs "VW Jetta" vairuotojas S.Grigas nuo gautų sužalojimų mirė Raudonojo Kryžiaus ligoninėje.

Kartu su juo važiavęs jo 25 metų brolis Kęstutis Grigas ir dar vienas molėtiškis - 19-metis Leonas Pečiulis buvo sužaloti ir paguldyti į ligoninę. K.Grigas gydomas Greitosios medicinos pagalbos ligoninės reanimacijoje. L.Pečiulis gydomas šios ligoninės neurochirurgijos skyrių dėl galvos sumušimų ir kojos nubrozdinimų.

Automobilį "Honda Legend" vairavęs policininkas M.Kulikauskas dėl veido sužalojimų kreipėsi į Žalgirio ligoninę. Pasak Baltijos televizijos, L.Pečiulį iš aplamdyto automobilio ištraukė ugniagesiai. Avarijos metu šis keleivis miegojo. Iš pareigūno tyrimui paimtas kraujo mėginys. Policininkas į avariją pateko ne tarnybos metu.

Vilniaus kelių policijos tardymo poskyrio viršininkas komisaras Valerijus Vincukevičius sakė BNS, kad avarijos priežastys tiriamos. Tiriama, ar vairuotojai važiavo blaivūs ir kokie šviesoforo signalai degė avarijos metu. Dėl avarijos iškelta baudžiamoji byla.