Vyras buvo taip žiauriai sumuštas, kad medikai iš pradžių pamanė, jog jis sužeistas šūviu į galvą.

Išgirdęs nuosprendį, A. Dunauskas pradėjo užgaulioti teisėją. Apsaugos darbuotojai buvo priversti agresyvų lietuvį nuversti ant žemės ir išvesti iš salės.

Abu vyrai prisipažino buvę užpuolimo vietoje, tačiau kaltino vienas kitą.

Parduotuvių tinklo “Spar” vadybininką lietuviai užpuolė vien dėl to, kad jis neslėpė esąs homoseksualus. Pirmiausiai lietuviai karate smūgiu nubloškė auką ant žemės, tada nutempė į atokią gatvę ir ilgai bei žiauriai mušė.

Teisėjo Justice‘o Harto teigimu, abu vyrai yra kalti. Nors A. Dunauskas buvo pagrindinis atakos vykdytojas, R. Balseris stovėjo šalia ir rūkė, tuo parodydamas visišką abejingumą aukos kančioms.

Pasak teisėjo, nėra jokių švelninančių aplinkybių. Jis teigė, kad poelgio žiaurumas ir sužalojimų mastas įrodo, kad vyrų tikslas buvo ne sužaloti, o nužudyti.

Kruvinas, sumaitotas S. Fitzpatrick kūnas be gyvybės ženklų buvo rastas po to, kai girtas A. Dunauskas sustabdė pro šalį važiuojantį motociklininką motyvuodamas tuo, kad jo sužeistam draugui reikia pagalbos.

Ekspertizės išvadose sakoma, kad aukai teko iškęsti 52 smūgius į galvą, kaklą, krūtinę ir kitas kūno vietas. Ant nužudyto vyro kūno buvo matyti batų žymės.

Teisėjas Justice‘as Hartas sakė, kad A. Dunausko išpuolis prieš teisėją yra dar vienas jo agresyvumo įrodymas.