Per apklausą paaiškėjo, kad moterys visiškai nekalba lietuviškai, nieko nežino apie jų tariamą "tėvynę". Vėliau moterys prisipažino esančios Ukrainos pilietės, ketinančios per Estiją pakliūti į Didžiąją Britaniją.

Pasai buvo suklastoti perklijuojant nuotraukas.

Estijos pasieniečių pranešimu, taip pat antradienį Talino oro uoste per dokumentų patikrinimą buvo sulaikytas suklastotą lietuvišką pasą pateikęs, į Londoną mėginęs išskristi vyras. Paaiškėjo, kad tai Ukrainos pilietis, į Estiją įvažiavęs teisėtai per Narvos pasienio postą.

Suklastotame lietuviškame pase taip pat buvo perklijuota nuotrauka.

Šeštadienį Latvijos pasieniečiai sulaikė septynis asmenis, bandžiusius įvažiuoti į Latviją su padirbtais lietuviškais pasais. Sulaikytos trys moterys ir keturi vyrai vyko maršrutiniu autobusu Vilnius-Talinas per Saločių-Grenctalės pasienio punktą. Paaiškėjo, kad sulaikytieji buvo Ukrainos piliečiai.

Estijos pasienio departamento pranešimu, šiemet pagausėjo atvejų, kai atvykėliai į šalį pateikia suklastotus Lietuvos pasus. Pernai dėl tokių pažeidimų Pernu pasienio ruože iškeltos 4 baudžiamosios bylos, o šiemet - jau 16 bylų. Iš viso šiemet Estijoje sulaikyti 24 asmenys, mėginę kirsti sieną su suklastotais lietuviškais pasais.