Prieš savaitę V. Grigaravičius žurnalistams pareiškė, kad esą Kauno „Daktarų“ grupuotė galėjo prisidengti visuomenę sujaudinusia Kauno pedofilijos byla ir susidoroti ne tik D. Kedžiu, bet ir paleisti mirtinus šūvius į teisėją J. Furmanavičių bei D. Kedžio buvusios sugyventinės seserį V. Naruševičienę.

Pasak ekskomisaro, svarbiausias nusikaltėlių tikslas turėjo būti Kauno apygardos teismo teisėjas, kuris prieš 5 metus už narkotinių medžiagų bei padirbtų JAV dolerių platinimą nuteisė H. Daktaro sūnų Enriką.

Pasak V. Grigaravičiaus, būtent „Daktarams“ buvo naudingiausia „pasėti baimę teisėjų širdyse“, nes netrukus ateis ta diena, kai Temidės tarnams teks nagrinėti labai sunkiais nusikaltimais įtariamo H. Daktaro bylą.

Šią savaitę iš Lukiškių kalėjimo DELFI pasiekusiame laiške H. Daktaras teigia, kad apie V. Grigaravičiaus išsakytą versiją jis išgirdo kalėjimo rūsyje per televiziją.

Ši žinia, šaltinių teigimu, sukėlė tikrą H. Daktaro įniršį, todėl jis nusprendė kreiptis į visuomenę ir paneigti žiniasklaidoje sklandančias versijas.

„Noriu Lietuvos žmonėms pasakyti, kad tai yra ligotų žmonių fantazijos. Man gaila Lietuvos, kad tokie žmonės dar vadovavo policijai. Aš irgi taip pat galiu pasakyti, kad galbūt tai padarė V. Grigaravičius. Juk pas jį buvo atėję D. Kedžio artimieji, prašydami surasti D. Kedį, tačiau jisai atsisakė. O gal jis surado D. Kedį? Kažkodėl man tai kvepia „mentovski“ daiktu, labai jau viskas per gražiai gaunasi, vienas ginklas - žmogžudystės vietoje, kitas - šalia lavono...“ – savo laiške rašo H. Daktaras.

Drąsius Kedys
Ne vienu sunkiu nusikaltimu įtariamas Kauno nusikalstamo pasaulio šulas įsitikinęs, kad D. Kedžio istorijoje norima pasinaudoti jo vardu.

„Lietuvos visuomenės prašau: neleiskit visokiems ekskomisarams mane juodinti šia tragiška istorija. Žmonės, prašau, žinokite, kad kai kuriems veikėjams aš esu paskutinis šiaudas bandyti pasiekti buvusias politines aukštumas ir pasidaryti reklamą“, - rašo H. Daktaras.

Iki birželio 5-osios suimto įtariamojo laiške kliuvo ne tik V. Grigaravičiui, bet ir daugiau kaip prieš 10 metų H. Daktaro byloje valstybės kaltinimą palaikiusiam tuomečiam prokurorui Artūrui Paulauskui.

„Dabar turi mane pradėti juodinti A. Paulauskas, kuris dabar žiūri, ar šis šmeižtas man „prilipo“?“ – rašoma H. Daktaro DELFI perduotame laiške.

„Pagal tokią logiką man lieka prisipažinti, kad susprogdinau tiltą per Bražuolę ir nuvažiavęs į Baltarusiją išmečiau pro langą gerbiamos Liudvikos Pociūnienės a.a. vyrą. Tokie žmonės kaip V. Grigaravičius yra nedrąsūs, nes jie bijo ateiti pas mane vienas prieš vieną ir pasakyti, ką galvoja. Jie geriau spardo gulintį žmogų“, - įsitikinęs H. Daktaras.

Dviejų puslapių laiške H. Daktaras guodžiasi, kad jo byla esą yra klastojama – „visuomenei yra meluojama, o man neleidžiama apie tai pasisakyti“.

Visi verčia kaltę ant manęs, nes taip yra patogiau. Bet aš esu stiprus ir tikiu savimi bei Lietuvos žmonėmis, o visus žmones už blogus darbus, statančius man žabangus, nubaus Dievas“, - baigia jis laišką ir pasirašo: „Pagarbiai, jūsų nuolankus Henrikas Daktaras“.

Henriko Daktaro laiškas

DELFI primena, kad prokurorai H. Daktarą įtaria dėl 13 nusikalstamos veikos epizodų, byloje yra areštuotas visas įtariamojo žmonos Ramutės Daktarienės, jos sesers, H. Daktaro motinos Jadvygos Daktarienės ir dar kitų giminaičių turtas.

Prokuratūros įtarimuose H. Daktarui yra nurodyta, kad jis nuo 1993 metų vasario 21 d. iki 2001-ųjų pabaigos organizavo šaunamaisiais ginklais ir sprogmenimis ginkluotą „Daktarų“ nusikalstamą susivienijimą sunkiems nusikaltimams (nužudymams, vagystėms, plėšimams, turto prievartavimams) daryti.

H. Daktaras įtariamas organizavęs buvusių bičiulių Arvydo Mučinsko (Mačialka), Rimanto Ganusausko ir Roberto Borcherto (Karabaso) nužudymus bei pasikėsinimą nužudyti Vladimirą Seneckį (Turistą). Be to, Hena įtariamas turto prievartavimais, plėšimais, beveik milijono litų pasisavinimo organizavimu iš dabar jau bankrutavusios draudimo bendrovės.

Parodymus prieš H. Daktarą pareigūnams duoda ne tik su jais sutikę bendradarbiauti nusikaltėliai, bet ir buvę artimi Henos bičiuliai.