Šių metų rugsėjo 27 dieną viename iš šalies dienraščių V. Repčenkaitė oficialiai pareiškė, kad buvęs jos verslo partneris, bendrai įkurtos modelių agentūros „Dimaksas“ bendrasavininkas garsus mados fotografas X.Bonhomme grasino ją nužudysiąs. Dėl to manekenė kreipėsi į teisėsaugos organus.

Kaip praneša Belgijos Karalystės pilietybę turinčio fotografo X. Bonhomme interesus ginančios advokatų kontoros „Baublys ir partneriai“ advokatas – asocijuotas partneris Kęstutis Švirinas, dėl šių kaltinimų spalio 9 dieną X.Bonhomme kreipėsi į 3-ąjį policijos komisariatą, prašydamas ištirti nepagrįstus V.Repčenkaitės kaltinimus nusikaltimo padarymu.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už tikrovės neatitinkančios informacijos, galinčios pažeminti kitą asmenį arba pakirsti jo pasitikėjimą, paskleidimą, baudžiama pinigine bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Beje, manekenei V. Repčenkaitei yra iškelta ir dar viena byla. Šių metų lapkričio 13 dieną Vilniaus miesto 1-ame apylinkės teisme bus nagrinėjama administracinė byla, kurioje V. Repčenkaitė, kaip buvusi bendrovės „Dimaksas” administracijos vadovė, kaltinama pažeidusi Akcinių bendrovių įstatymą, o už tai V.Repčenkaitei gali grėsti bauda nuo 2 iki 10 tūkst. litų.

X.Bonhomme ir manekenė V.Repčenkaitė UAB „Dimaksas įkūrė 2002 metų pavasarį, tačiau jau šių metų kovą prasidėjo jųdviejų nesutarimai.

Nors oficialiai UAB „Dimaksas“ nebuvo likviduota, šių metų pavasarį greta jos netrukus atsirado kita bendrovė „Violeta R. Amber model agency“, kurios savininke tapo V.Repčenkaitė. Ji įsikūrė „Dimakso“ patalpose, naudojosi bendrovės įranga bei dirbo su manekenėmis, kurios iki šiol buvo sudariusios sutartis su „Dimaksu“. X.Bonhomme pasiūlius V.Repčenkaitei derybų keliu pasidalinti „Dimaksą“, šis pasiūlymas buvo atmestas.

Šių metų liepos 8 d. Vilniaus apygardos teismas, vadovaudamasis UAB „Dimaksas“ administracijos vadovės V.Repčenkaitės pareiškimu, iškėlė bendrovei bankroto bylą, nors sprendimas dėl bendrovės likvidavimo nebuvo svarstytas su kitu jos akcininku – X.Bonhomme. Pastarojo atstovas K.Švirinas teigia, kad atsižvelgiant į tai, jog V.Repčenkaitė esminius sprendimus priimdavo vienasmeniškai, galima daryti prielaidą, kad administracija gali būti atsakinga ir už bendrovės privedimą iki bankroto. Pasak jo, tam, kas sąmoningai blogai valdydamas įmonę nulėmė jos bankrotą ir dėl to padarė didelės turtinės žalos kreditoriams, gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kaip anksčiau yra rašęs dienraštis "Respublika, Vilniaus teisėsaugininkams Belgijos pilietis X.Bonhomme pažįstamas ne tik dėl konfliktų su žymia manekene. Šių metų kovo 22-ąją dar šviesiu paros metu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai prie savo pastato per vaizdo kameras pastebėjo nesidrovintį tuštintis vyrą. Iškvietus policininkus, paaiškėjo, jog vidurius paleido X.Bonhomme. Vyriškis aiškino neradęs tualeto, nors šis buvo vos už 100 metrų.

X.Bonhomme yra nepriklausomas fotografas, besispecializuojantis madų ir reklamos srityse bei bendradarbiaujantis su tokiomis modelių agentūromis kaip „Metropolitan“ ar „Madisson“.