Berlyne gyvenantis Th.Milnikas Miunchene įsikūrusiai bendrovei kuria sraigtasparnius.

41 metų keliauninkas saugiai pakilo ir skrido savo paties sukonstruotu sraigtasparniu, tačiau staiga užėjus pūgai, įstrigo vienoje aukščiausių Alpių viršukalnių - 2 962 metrų aukščio Cugšpicėje.

Vyras buvo išlaisvintas tik po penkių parų: netoliese dirbę tyrimų stoties darbuotojai išgirdo jo pagalbos šauksmą ir ant kojų sukėlė kalnų gelbėtojų tarnybas.

Th.Milnikas, gydomas Tirolio srities Roitės ligoninėje, gulėdamas lovoje kalbėjo: "Šiek tiek esu nuotykių ieškotojas ir, žinoma, gamtos žmogus. Man nepatinka būti kambaryje. Savaitgalį paprastai ketinu ištrūkti ir pakeliauti. Tą savaitgalį aš būtent nusprendžiau įveikti Cugšpicę. Aš nežinojau, kad oras ruošiasi subjurti ir maniau, jog į Miuncheną grįšiu jau kitą dieną".

Inžinieriaus darbdaviai iš "Schroeder & Uehlken", kurie vos sužinoję, kas atsitiko, į ligoninę išsiuntė laišką apie atleidimą iš darbo, nesutinka su kritika, esą elgėsi nesąžiningai.

"Poną Milkiną mes nusamdėme vos spalio pradžioje ir jam dar tebėra paskirtas bandomasis laikotarpis. Tai jau antras kartas, kai per tą laiką nutinka kažkas panašaus, - teigė bendrovės vadovas Florianas Schroederis (Florianas Šrėderis). - Mes nusamdėme jį konsultantu specialiam vienerių metų trukmės projektui ir jis jau nesuspėja iki galutinio (šio projekto) termino. Ir visa tai per tuos kvailus rizikingus jo žygius. Tiesiog mes daugiau nebegalime rizikuoti ir palikti jį dirbti su šiuo projektu".