Greitai septyniolikos sulauksiantis Šarūnas Adomavičius teisiamas už sunkų kūno sužalojimą. Nukentėjusysis – dvyliktokas Zigmas Agafonovas pripažįsta, kad konfliktą išprovokavo pats.

Pernai vėlų gruodžio 28-osios vakarą trys Pietinėje gatvėje gyvenantys šešiolikmečiai draugai - Šarūnas, Vidas ir Laurynas užsuko į visą parą dirbančią parduotuvę. Kai išėjo, juos pasitiko bene septyni šiek tiek vyresni vaikinai. „Kas esi?“ – griežtai paklausė vienas. „Lietuvis, o ką?!“ – atšovė nutvertas paauglys. „Giedok Lietuvos himną!“ – paliepė jaunuoliai. Užteko padeklamuoti vieną posmą. Vienas iš trijulės bandė bėgti, bet buvo pagautas. Po trumpo apsistumdymo kompanijos išsiskyrė.

Šarūnas pasakojo, kad susidūrimas su įžūliais nepažįstamaisiais juos labai pažemino. Dar apie pusvalandį jie stoviniavo laiptinėje kalbėdami, o paskui nutarė dar kartą nueiti į parduotuvę. Šarūnas pasiėmė peilį. „Galvojau, jeigu vėl susitiksime tuos, galėsiu pagąsdinti“, - pasakojo vaikinas. Ir tikrai, nepažįstamieji lyg laukė jų prie įėjimo į parduotuvę. Z.Agafonovas čiupo Š.Adomavičių už sprando, piktai klausdamas, ko „šustras“ vėl nori. Prasidėjo muštynės, kurių metu Šarūnas penkis kartus dūrė Zigmui į nugarą. Du dūriai buvo pavojingi gyvybei, kiti sugadino drabužius.

Dabar abu vaikinai sako nebejaučiantys vienas kitam pykčio, tačiau jeigu situacija pasikartotų, nežinia, kaip pasielgtų. Pietinėje gatvėje gyvenantys vaikinai matė Z.Agafonovo draugus važinėjančius automobiliu kiemais, atrodė, kad jie ieško draugo skriaudikų. Laimė, nerado.

Kitas teismo posėdis turėtų įvykti lapkričio 29 dieną.