Šiaulių rinktinės operatyvininkai, tikrindami informaciją apie tai, kad Raseinių rajono Daugėliškių kaime, prie kavinės esančioje aikštelėje, gali būti laikoma užsienyje pavogta ir į Lietuvą atgabenta vertinga žemės ūkio technika, vėlyvą ketvirtadienio vakarą nuvyko į šią vietą, praneša VSAT.

Pareigūnai aptiko aikštelėje stovinčius du, įtariama, vogtus traktorius - „John Deere“ ir teleskopinį krautuvą JCB 530-70. Pasieniečiai čia surengė pasalą šios technikos „savininkui“ ir visą naktį stebėjo teritoriją.

Penktadienį apie 7 val. ryto į aikštelę įsuko automobilis „VW Passat“. Nenujausdamas, kad yra stebimas, iš automobilio išlipęs pusamžis vyriškis nuėjo prie vieno traktoriaus, įsėdo į jį ir nuvažiavo.

Pasieniečiai lukterėjo, kol nuvairavęs traktorių į slėptuvę, įtariamasis grįžo atgal. Jis ketino ir antraja mašina nuvykti iki slėptuvės, tačiau šįkart buvo sulaikytas VSAT pareigūnų.

Sulaikytasis pasirodė esąs 47 metų Raseinių gyventojas. Jis pripažino, kad technika „priklauso“ jam, ir parodė pasieniečiams, kur planavo ją paslėpti. Tai buvo už kelių kilometrų esančios patalpos buvusiuose sandėliuose, kur vyras ir nuvairavo pirmąjį traktorių.

VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai išsiaiškino, kad traktoriai buvo pavogti prieš dvi dienas, tačiau ne užsienyje, o Lietuvoje.

Policijos pareigūnai informavo pasieniečius, kad dėl šios vagystės trečiadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 1996 m. laidos traktoriaus „John Deere“ su trąšų barstytuvu „Rauch Delta 2000“ ir teleskopinio krautuvo JCB 530-70 rakteliai ir dokumentai prieš vagystę buvo palikti jų salonuose. Dėl vagystės technikos savininkams padaryta 152 830 Lt žala.

Tai ne pirmas atvejis, kuomet Šiaulių rinktinės pareigūnai išaiškina tokio pobūdžio nusikaltimus. Prieš keletą metų Šiaulių pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kai ties siena su Latvija buvo aptikti traktoriaus pėdsakai, vedantys iš šios šalies į Lietuvą per Nemunėlio upę. Sekdami jais pasieniečiai vienoje sodyboje Biržų rajone surado Latvijoje pavogtą traktorių „John Deere 8520“.