Pavojingu valstybei pripažintas I.Gulijevas teismui buvo apskundęs Migracijos departamento sprendimą nesuteikti jam politinio prieglobsčio. Skundas buvo nagrinėjamas uždaruose teismo posėdžiuose.

Teismas Migracijos departamento sprendimą paliko galioti. I.Gulijevas dar gali skųsti Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui.

Neseniai azerbaidžanietis valu buvo užsisiuvęs burną ir paskelbęs bado akciją. I.Gulijevas burną užsisiuvo spalio 3-ąją, tačiau valgyti ir kalbėti jis galėjo, nes žvejybiniu valu buvo sukabinti tik lūpų kampučiai.

Vėliau jis nusprendė, kad gyventi su užsiūta burna - labai nepatogu ir akciją nutraukė.

Nelegalus migrantas dabar jokių pretenzijų nebereiškia, centre tiekiamo maisto neatsisako.

Ne kartą iš Lietuvos deportuotas azerbaidžanietis yra nepatenkintas teismo sprendimu sugriežtinti jo priežiūros sąlygas centre ir nuolat organizuoja įvairias akcijas.

Prieš du mėnesius jis pakurstė nelegalų grupę iš Indijos prašytis prieglobsčio Lietuvoje, o gavus prieglobsčio prašytojo statusą ir teisę 72 valandoms išvykti iš centro - pabėgti.

Pareigūnai nustatė, kad indai I.Gulijevui už šį planą sumokėjo tūkstantines sumas. Tačiau iš URC pasprukusius nelegalus po kelių dienų sučiupo Lenkijos pasieniečiai. Į Lietuvą pabėgėliai grąžinti nebuvo.

Pats azerbaidžanietis teigė neketinąs išvykti iš Lietuvos ir norįs čia gyventi su savo žmona ir vaikais.

Tačiau anksčiau teismui pripažinus I.Gulijevą pavojų valstybei ir viešajai tvarkai keliančiu asmeniu, suteikti jam prieglobstį Lietuvoje atsisakyta.

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje teismo sprendimu laikinai apgyvendinami neteisėtai į Lietuvą atvykę ar imigracinį režimą pažeidę užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu, URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

Šiuo metu URC gyvena apie 90 nelegaliai į Lietuvą atvykusių užsieniečių, dauguma jų - Rusijos, Pakistano, Afganistano ir piliečiai. 20 atvykėlių yra pasiprašę politinio prieglobsčio.